Facebook undskylder årskavalkade: Vi har dummet os

Du har sikkert også set alle dine venners år 2014 kortet ned i appen 'Year in Review'. Men appen har en ret uheldig fremtoning, hvilket har fået Facebook til at komme med en undskyldning.

Det seneste Facebook-fremstød er en app, hvor du får vist dit år på en tidslinje.

Tidslinjen er lavet ud fra en række billeder, som er samlet ud fra dine mest likede billeder og bærer overskriften: "Det har været et fantastisk år! Tak, fordi du var en del af det."

Faebooks algoritme for appen har dog ikke taget højde for, at de mest likede billeder ikke nødvendigvis repræsenterer noget fantastisk. For nogle er de mest likede billeder fra begravelser eller skilsmisser.

Viste billede af død datter

En af dem, det har ramt, er Eric Meyer, der tidligere på året mistede sin seks-årige datter til kræft. Uden at han overhovedet havde downloadet appen, foreslog Facebook ham at gøre det. Det gjorde de ved at vise ham et billede af den døde datter sammen med teksten om, at det havde været et fantastisk år.

Eric Meyer er langt fra den eneste,der har oplevet den tragiske kombination, som Facebooks algoritmer er skyld i kan opstå.

Det har fået Facebook til at undskylde offentligt.

- Appen er fantastisk for mange mennesker, men den har i dette tilfælde bragt mere sorg end glæde, siger Jonathan Gheller, product manager for Facebook-appen, til Washington Post.

Næste år vil ham og hans team forsøge at forbedre appen, så den slags uheldigheder undgås.