Din næste iPhone kan være vandtæt

Er du en af dem, der har tabt din meget dyre iPhone ned i toilettet, et glas vand eller en halv liter fadøl? Så ved du, at det næsten er en stensikker dødsdom, og at der ingen hjælp er at hente ved forsikringen. Du skal ud at investere i en ny og meget dyr smartphone.

Det kan snart være fortid. Apple har nemlig lige fået tildelt et patent der sikrer, at delene indeni computersystemet er vandtætte. En fantastisk nyhed for alle for alle klodsmajorerne med hang til iPhones.

Patent kan bruges i flere produkter

Vi har allerede hørt om smartphones, der skulle være vandtætte. Samsungs Galaxy S5 er vandresistent, da den sørger for, at der ikke kommer vand ind i de mekaniske dele på grund af en slags beskyttende plastikramme. Den næste Samsung, Galaxy S6, vil have en aluminiumramme, og vil derfor ikke være vandresistent. Apples nye patent skulle sikre, at delene i systemet kan modstå vand.

I sin patentansøgning har Apple netop anfægtet værdien i at have en beskyttende plastikramme:

- Mens pladskrævende beskyttende rammer har en vis succes med at holde vandet væk, så har en beskyttende ramme lidt eller ingen værdi, når vandet er kommet ind apparatets mekaniske dele.

Det vides ikke med fuldstændig sikkerhed, hvilken af Apples mange produkter de vil bruge det nye patent til, men de fleste spekulerer i, at telefonen er det mest oplagte. Dog kan det også komme i din iPad, MacBook eller noget helt tredje.