Facebook tager kampen op: Sender laser-droner på vingerne

Det handlede hverken om krig eller overvågning, da Facebook i torsdags for første gang fløj en testflyvning med et af sine nye drone-fly.

Facebooks nye droner sender ved hjælp af laserstråler internetsignal ned til jorden, og her er tanken, at de på sigt skal være med til at give iforbindelse til de mest afsidesliggende afkroge af jorden.

Det forklarer Facebook-stifter Mark Zuckerberg.

- Jeg er begejstret over at fortælle, at vi har gennemført den første testflyvning med disse fly over Storbritannien. Fly som disse vil hjælpe med at forbinde hele verden, fordi de billigt kan hjælpe ti procent af verdens befolkning, der lever i afsidesliggende samfund uden eksisterende internet-infrastruktur, skriver Mark Zuckerberg på sin Facebook-profil.

Vil udfordre Google

Facebook købte for et år siden dronerne hos selskabet Ascenta. Dronerne er soldrevne og kan flyve næsten op i 20 kilometers højde. Og med et vingefang på 29 meter måler dronerne mere end en Boeing 737, men samtidigt vejer flyet mindre end en bil.

Dronerne er en del af Facebooks internet.org-program, der har som mål at forbinde så mange som muligt med internettet og dermed skabe nyt markedspotentiale for det sociale netværk, der i forvejen har 1,39 milliarder aktive brugere.

Med testflyvningen melder Facebook sig for alvor ind i kampen med Google, der ud over droner også har planer om at give internetadgang til afsidesliggende egne ved hjælp af højflyvende luftballoner.