Nu siger myndigheder 'ja' til postbuddets afløser

I fremtiden kan pakkepost leveret med droner blive en realitet.

De to største firmaer, som forsøger at komme ind på markedet i USA for pakkepost med droner, fortæller, at myndighederne pludselig er blevet meget venligere stemt over for deres teknologi. En udvikling, der potentielt kan gøre muligheden for droners kommercielle anvendelser langt større.

Det skriver The Wall Street Journal.

Amerikanernes øverste luftfartsmyndighed, FAA, vil onsdag annoncere, at muligheden for droneflyvninger uden opsyn af en pilot på jorden skal undersøges nærmere. Hidtil har FAA ellers forbudt stort set alle former for flyvninger, hvor der ikke er kontakt mellem dronen og personen på jorden. Forbuddet har også inkluderet forskning, og tidligere på året blev der foreslået helt at forbyde dem.

Åbner for flåde af droner

Dronefirmaer har kritiseret FAA for at kræve, at hver enkelt drone skulle kontrolleres af en person. På den måde ville det blive meget svært for blandt andre Google og Amazon at drive forretninger med pakkepost i større skala, hvor en hel flåde af droner skal være i luften på én gang.

- De seneste to-tre uger har der været en dramatisk ændring. For bare fire måneder siden var vi en smule bekymrede for, om vi kunne udvikle en forretning her i USA, men hvad vi ser i dag, er en klar mulighed for at arbejde sammen med FAA, siger Dave Vos, leder af Googles pakkepost-projekt.

- Jeg ved ærlig talt ikke, hvad der har udløst det. De taler til os, og vi samarbejder, siger Dave Vos.

Lederen af et tilsvarende projekt hos Amazon, Gur Kimchi, fortæller til The Wall Street Journal, at myndighederne for nylig er blevet mere åbne overfor hans virksomheds brug af automatiserede droner til levering af pakker inden for en radius af 16 kilometer om et lager.