Reklamen, der får hele verden til at smile: Set af 100 millioner

100 millioner. Så mange gange er ovenstående video blevet set, og hvis man ser på den helt ekstreme mængde kommentarer, delinger og ’likes’, som videoen har høstet, er der ingen tvivl: Det er årets sødeste og mest populære dyrehit på de sociale medier.

Særligt sjove kattevideoer og -billeder er et velkendt internetfænomen, men i denne video spiller katten kun en mindre rolle – i klip, hvor den ses hygge sig med nogle noget atypiske ’venner’ i form af kyllinger og hunde.

De umage vennepar gør sig gældende for hele videoen, der viser en bjørn og en tiger, en elefant og en hund, en abe og en hest, en hund og en delfin – og mange flere dyrepar – i skøn forening.

Med 100 millioner afspilninger, blot på YouTube og Facebook, har videoen netop passeret en milepæl, og det er de formentlig ikke helt utilfredse med hos Google. Det er således en reklame for deres styresystem Android, hvilket dog først afsløres i de sidste sekunder af videoen, der afsluttes med ordene ”Vær sammen. Ikke den samme” efterfulgt af firmaets ikoniske androide.

Google lagde i starten af februar videoen på YouTube, hvor den er set 17 millioner gange, men dens virale succes blev først og fremmest sikret, da det populære australske radioprogram ’The Kyle and Jackie O Show’ lagde videoen på deres Facebook-side.

Med programmets 406.000 følgere som hjælp har videoen spredt sig på Facebook, hvor visningstallet nu nærmer sig 84 millioner.

Radioprogram med stor viral indflydelse

Det er langt fra første gang, at ’The Kyle and Jackie O Show’ starter en video som dennes virale sejrsgang - og så sent som i denne uge er en video med en orangutang, der opfører sig som en far for nogle tigerunger, gået verden rundt, efter at radioprogrammet lagde optagelserne på Facebook.

Videoen viser en han-orangutang i Myrtle Beachs safaripark i South Carolina, USA, der tager sig af tre tigerunger og nærmest babysitter dem – se video af dette herunder:

TV 2 har tidligere fortalt historien om baby-orangutangen Budi, der blev reddet fra en grum tilværelse, men siden blev trænet op og kom på fode igen.

I videoen herunder kan du se den ligeledes populære video, hvor Budi møder den unge hun Jemmi, der ligesom Budi var blevet fjernet fra sin mor som lille og ikke havde set en artsfælle siden: