Spotify udvider nu fra musik til video og podcasts

Spotify lancerer nu services inden for video og podcast blot uger før, at Apple ventes at lancere ny musikstreaming-service.

Det skriver Financial Times.

Spotify går efter at tiltrække nye brugere ved nu at udbyde services i samarbejde med blandt andre ESPN for sportsnyheder og Vice Media med nyheder rettet mod unge. Desuden har Spotify indgået partnerskaber med BBC og NBC om mindre videoklip.

Nye features inkluderer også initiativ-musikvalg for løbere. Funktionen personaliserer musikvalg baseret på løberens hastighed og musikvaner.

Spotifys udvidelser kommer midt i hård konkurrence i branchen. Apple og Jay Z's musikservice Tidal forsøger sig i samme marked, som Spotify lige nu står stærkt i.

Øverst i artiklen kan du se en video, hvor rapperen Jay Z, giver sin mening om Spotify til kende i en rap. 

- Sandheden er, at vi har konkurreret med alle disse selskaber, Google og Apple, i årevis. Vi har helt anden målgruppe end Apple. Vores målgruppe er yngre end Apples traditionelle brugere, udtaler Spotifys topcheg, Daniel Ek, til Financial Times.

Derudover presser Universal Music Spotify til at begrænse gratis-abonnementerne og øge andelen af betalende kunder, der i slutningen af 2014 udgjorde 15 mio. ud af i alt 60 mio. brugere.