Lego udsender Minecraft-klon

Siden januar 2012 har Lego samarbejdet med Mojang, der står bag det populære spil Minecraft. Men samarbejdet er øjensynligt ikke længere nok for Lego, der nu lancerer et spil, der minder særdeles meget om netop Minecraft. Det skriver The Verge.

Spillet hedder Lego Worlds, og det er fra mandag 1. juni tilgængeligt i en beta-udgave via spil-netværket Steam.

Åben sandkasse

Som i Minecraft kan spilleren bygge i en verden at klodser. I denne verden er klodserne naturligvis lavet af Lego, men ellers er den åbne sandkasse-stil den samme. Alligevel mener Lego ikke selv, at man er direkte konkurrenter.

- Stilen er selvfølgelig den samme, men vi giver en unik Lego-oplevelse. Vi har stadig et godt samarbejde med Mojang, og hvis du kigger ude i butikkerne vil du se et bredt sortiment af Minecraft-produkter i Lego, siger pressechef Roar Rude Trangbæk til TV 2.

Lego Worlds er indtil videre kun tilgængelig på Windows-computere og den fulde version forventes at være klar i begyndelsen af 2016.

Du kan spille i dag

Det er ikke første gang, Lego forsøger sig med et spil i en åben verden. Lego Universe eksisterede kun i to år, inden det blev lukket igen. Derimod har man stor succes med at samarbejde med allerede eksisterende mærker. Ud over Minecraft kan man købe Harry Potter-, Star Wars- og snart også Skylanders-Lego som computerspil.

Du kan allerede nu købe en 'Early Access'-version af spillet. Det vil sige, at det et er muligt at spille Lego Worlds, inden det er færdigudviklet. Præcis samme strategi brugte Mojang i øvrigt, da de første versioner af Minecraft blev udgivet.

Øverst kan du se teaser-videoen for spillet.