Sådan satte Taylor Swift Apple på plads

Søndag sendte den amerikanske superstjerne, Taylor Swift, en lang, vred besked i et åbent brev til Apple. Hun vil ikke udgive sit nye album, '1989', på Apple Music.

Swift er sur over, at musikerne ikke får betaling, når kunderne endnu er i Apple Musics gratis prøveperiode.

Nu har Apple svaret, og de giver Taylor Swift fuldstændig ret. Faktisk ændrer de deres betingelser som følge af brevet.

Ingen betaling i prøveperioden

Grunden til Taylor Swifts kritisk skal findes i den gratis periode, som Apple giver nye kunder i Music-biksen. For når brugerne ikke betaler for musikken, skal kunstnerne så have betaling fra Apple?

Det mente Apple oprindeligt ikke, hvilket fik Swift til at sende følgende tweet.

Bag linket gemmer sig en besked, der på den sødest mulige måde gør det klart for Apple, at deres strategi er usmagelig, og at hun ikke vil være en del af det.

- Jeg respekterer virksomheden og de virkelig geniale hoveder, som har skabt en arv baseret på innovation og på at skubbe til de rigtige grænser, skriver hun på sin Tumblr-blog.

Men så hører rosen også op.

- Det handler ikke om mig. Heldigvis er jeg på mit femte album, og jeg kan brødføde mig selv, mit band, mine folk og mine agenter ved at spille koncerter. Det handler om den nye kunstner eller det nye band, der lige har udgivet deres første single, og som ikke bliver betalt for deres succes, skriver hun.

Apple vil betale

Og nu - mindre end to døgn senere - har giganten lagt sig fladt ned. Via tre korte tweets har Eddy Cue, vicepresident i Apple, fortalt, at musiktjenesten vil betale kunstnerne - også i de tre første måneder, hvor brugerne har gratis adgang.

Og mere skulle der ikke til, før alle er glade igen. Også Taylor Swift, som med det samme svarede Apple.

Du kan se hele Taylor Swifts seneste singleudspil, Bad Blood, herunder.