Afspil alverdens filmformater på din iPhone

Nu kan du afspille stort se alle slags film på din iPhone uden først at skulle bruge tid på at konvertere dem til MP4-formatet, som mobilens iPod-applikation ellers kun forstår.

Den gratis medieafspiller, VLC, er nemlig blevet frigivet i iTunes App Store og virker med iPhone 4, iPhone 3GS og nyere modeller af iPod Touch.

VLC er tidligere blevet frigivet til iPad, men nu virker programmet altså på næsten alle af Apples håndholdte gadgets, der bruger iOS 3.2 eller nyere.

Hvis du ikke allerede bruger VLC på din Windows-PC eller Mac, så kan vi fortælle, at det er et af den slags programmer, der sluger stort set alle de film- og lydfiler du kan finde på nettet. Du behøver ikke bekymre dig om codecs eller bøvle med indstillinger, du installerer bare programmet og kan ellers gå i sving.

Vi har brugt et par stunder med den nye VLC-app på en iPhone 4 og kan konstatere, at programmet virker som lovet, men dog ikke er lige så velfungerende eller stabilt som VLC til eksempelvis Windows eller Mac.

Har du DivX, Xvid eller MPEG-2-filer liggende i almindelig standard-opløsning, så er der en god chance for, at de afspiller fint og uden problemer. Vi prøvede med et par forskellige filmklips og efter et par sekunders pause i starten og et par host og hak, så afspillede de fint.

Filerne overføres via iTunes, hvor du skal gå ind og vælge din iPhone eller iPod, finde Programmer-faneblandet og herfra kan du så vælge hvilke filer, som VLC skal have adgang til.

Du kan dog godt glemme alt om at servere film i HD-format til din iPhone eller iPod. Vi prøvede med en film i 720p HD-opløsning og MKV-format. VLC advarede os straks om, at vores iPhone nok ikke var hurtig nok til opgaven, og det endte da også med en slemt hakkende oplevelse, der slet ikke var værd at se på.

Apples iPhone og iPod har faktisk indmad, der er i stand til at afspille bestemte videoformater i HD-opløsning , men den er forbeholdt for Apple selv, og app-udviklere kan ikke få adgang til den.

Men hey, i det mindste kan du nu bare smide DivX- og Xvid-filer over på din iPhone uden at skulle tænke mere over det.

24
Kommentarer

VLC tilføjer delvist FLASH til iPhonen... Den kan nemlig afspille .flv filer som er en filtype for flash videoer...

op
20 brugere har stemt

zeov)
Han har ogsaa en hvid iphone 4. Han kan nogle tricks, den knaegt.

op
23 brugere har stemt

iphonehacks2009... hvor har du dog skaffet en iPhone 8 henne? ;-)

op
20 brugere har stemt

Det virker altså også helt fint på den gamle iPod Touch ( 3 G)

op
22 brugere har stemt

Lækkert.. Prøvede med et par .avi'er, og det virkede i første hug :D Overførselsværktøjet til iPhonen er såre simpel, i god stil med VLC almindelige afspiller.

op
20 brugere har stemt

Jeg spillede forøvrigt også counterstrike på min Windows telefon i 2003, men det er heller ikke interessant når man skriver om verdens mest nyskabende mobil telefon..Bare jeg havde en Iphone så jeg også kunne se Divx film på farten.

op
22 brugere har stemt

@gert
Ja og jeg afspillede divx/xvid på min Windows smartphone i 2003, men det er åbenbart ikke interessant når man er ved at skrive en artikel om verdens mest nyskabende mobil telefon!

op
21 brugere har stemt

Jeg har afspillet dix og xvid længe på min android med yxplayer tidligere hed det yxflash.

Så velkommen til mobile divx-film æblefolk :-)

op
23 brugere har stemt

men iPhone 4 men skriv 8 ved sku ikke hvorfor :D

op
22 brugere har stemt

Eller ikke at forglemme iPhone 3G... FØJ hvor blev jeg skuffet da jeg hentede programmet og installerede det, eller prøvede på det, og gik at vide at iPhone 3G IKKE er understøttet ! Det er IKKE noget der springer i øjnene blandt den info der er at finde om appen.. !! Selv skriver dem bag VLC tvetydigt at det nu også køre på iPhones og iPod Touch'es... og læser man yderligere info, nævner de iPhone 4, 3GS, iPod Touch 4G og iPad... Og ikke 3G ! Det kan man så læse på nettet, at det er den ikke kraftig nok til... ØV !

op
21 brugere har stemt

Hvad med undertekster?

Hvordan tilføjer man eksempelvis avi filer til iTunes?

op
21 brugere har stemt

Spørgsmålet er... kan den afspiller Flash..? ;o)

"iPhone 4.. now with flash.... for the camera" ;o)

op
23 brugere har stemt

For at støtte madfar så æder VLC jo iso på pc'n?.. Så at den ikke gøre det på iPhonen er en ret stor fail...

op
23 brugere har stemt

@iphonehacks2009 Tror ikke de understøtter den model endnu :)

op
17 brugere har stemt

jeg har svært ved at afspille mkv film på min iPhone 8 men den vil gerne afspille alle andre format

op
21 brugere har stemt

Madfar: Fordi en .iso bare er en container der kan indeholde et hav af filer. Er det ikke nok, at den æder .avi, .mpeg osv?

op
22 brugere har stemt

#madfar - da ISO ikke er et videoformat (selvom indholdet af den måske er) får du næppe VLC app'en til at æde den

op
22 brugere har stemt

Hvorfor er det så at den ikke kan afspille iso filer woodie_dk ?

op
21 brugere har stemt

Hvad med afspillere til Android?
Kan I ikke kontakte VideoLAN (VLC) om hvornår deres Android version kommer? De skriver at den kommer på et tidspunkt...

op
20 brugere har stemt

er tdc play egentlig understødtet så ?? :)

op
22 brugere har stemt

Er iso film ikke bare en image fil ? Så kan jeg da godt forstå den ikke kan det.

op
22 brugere har stemt

Jeg synes det er dårligt at den ikke æder ISO film . jeg prøvede i går men uden held :( men ellers super fedt program og længe ventet :)

op
21 brugere har stemt

mange tak Rasmusg233 :) det var lige præcis det jeg ville frem til :P

op
21 brugere har stemt

Selvom jeg sidder med en iphone 4, så vil jeg til enhver tid skifte til android, HVIS de kunne lave et lige så godt produkt. Jeg hader Apple for der lukkethed. Så giv dog programørerne fuld adgang til telefonens muskler. Det er da ondsvagt at man ikke kan afspille HD bare fordi Apple ikke vil have det. Man ser gang på gang, at det ikke er forbrugerne der Apples 1. prioritet.

op
21 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: