Apple har patent på moderne former og runde hjørner

Apple har fået medhold i retten i deres sag mod Samsung i Tyskland. Runde hjørner og flade skærme er forbeholdt Apple.

Retten i Tyskland har valgt at opretholde det nationale forbud mod salg af Samsung Galaxy Tab 10.1.

Ifølge dommer Johanna Brueckner-Hoffmann er "Apple minimalistiske design ikke den eneste tekniske løsning til at lave en tabletcomputer, andre designs er mulige."

Derudover nævner dommeren iPadens afrundede hjørner, moderne, minimalistiske design og flade skærm i afgørelsen.

Forbudet gælder kun for Tyskland, ikke for hele Europa, som Apple havde håbet.

Læs alt om patentkrigen her.

88
Kommentarer

'Bliver spændende at se om det rådne æble vil sagsøge Samsung for nu at lancere en HVID Mobilos - Er dét ikke også "APPLE"s eneret ?

op
38 brugere har stemt

PATENT PÅ FLADESKÆRME!!! Hvad helvede fejler han lige der??? Det lugter af bestikkelse...

op
37 brugere har stemt

@colorsdeluxe

For en god ordens skyld. Når du siger Apple ikke er presset, så burde de føler sig presset af Samsung, i hvertfald hvis man ser på antallet af solgte smartphones, og det er sikkert derfor de går efter netop Samsung.

op
33 brugere har stemt

Det er dog for latterligt!
Patent på 'runde hjørner' og 'flade skærme' .. Ta' jeg dog sammen!
Så skal Apple da også gå ud og sige, at alt computer-udstyr IKKE må være Hvidt mere?! og vel snart heller ikke sort mere..
For DUMT!!

op
30 brugere har stemt

Som forbruger føler jeg mig snigløbet af de regler der skulle beskytte mig og som forbruger føler jeg Apple får lov til noget som der burde være en lov i mod.

Jeg havde overvejet Apple for sjov og fordi gadgets appellerer men grænsen har Apple selv sat - men var der ikke også noget med forbudden frugt(=æble) indeholdt en orm..... Apple: Go to h...

op
28 brugere har stemt

Brother ...

Det er ikke selve artiklen ... det er DEBATTEN !

op
31 brugere har stemt

@kenny
Hvorfor linker du til den artikel i EB. Står der noget nyt deri? Kan ikke lige se det.

op
29 brugere har stemt

Jamen så taler vi nok forbi hinanden :) Jeg kigger udelukkende på den, i mine øjne, utrolige lighed, som der er imellem iPad og GT 10.1.

Og til I andre, kom nu ind i kampen! De søger jo ikke patent på runde hjørner og flade skærme - det er jo taget ud af en sammenhæng. Det er helhedsindtrykket. Selvfølgelig kan andre lave maskiner mm, som har runde hjørner - de skal bare ikke ligne iPad så meget. Det må I da vel kunne forstå??

mobiltosse3112:
Få nu lige styr på dine facts! Det var altså i 2007, at Bill Gates ejede størstedelen af aktierne - de blev hurtigt solgt videre. Han har intet med Apple at gøre i dag, og har på ingen måder æren for Apple position på markedet i dag!

Læs dette:
http://finance.yahoo.com/q/mh?s=AAPL

op
29 brugere har stemt

@colorsdeluxe

Nu er det faktisk sådan at jeg arbejder med den slags og for et firma som er blandt den mest forskende og patenttagende i landet, men derfor kan jeg sagtens mene at lovgivningen er forkert og bremser innovation.

Jeg tager over hovedet ikke stilling til hvor meget Samsung efterligner iPad men hvad dommeren har lagt til grund for sin dom, og det svare lidt til at man kan få beskyttet et bælte hvis det er længere en 50 cm og har en lukkeanordning for enden. Der er andre måder at holde bukserne oppe på men, ikke særlige praktiske for ham der har bukserne på.

Du ved også udmærket at selv om man er stor og sælger kan man godt være presset når ens innovation ikke længere rykker. Som eksempel husk på at Kodak var verdens største inden for film og billeder indtil de pludselig nærmest var væk på ingen tid.

op
33 brugere har stemt

Apple kommer med noget nyt smart og lækkert.
Alle de andre følger trop det er da LIGE DET som er mest sørgelig.

op
26 brugere har stemt

Nu er jeg lige nødt til at pointere, at hvem er det nu lige der ejer mere end 50% af apple's aktier....hmmm nåh ja, det er jo søreme....TADA..BILL GATES....takket være ham findes apple stadig, da de på et tidspunkt havde alvorlige økonomiske vanskeligheder.... tror iøvrigt, at jeg selv vil lave en tablet.... den skal være rund...he he....men hvem har patent på noget der er rundt.... ingen...

op
27 brugere har stemt

Det er jo noget vrøvl. Det ved du også godt selv, hvis du tænker dig lidt om.

Apple er da de sidste der vil føle sig presset. Verdens største brand, hvis produkter sælger som varmt brød.

Hvis du, som én af de første, havde udviklet en tablet, som skulle gå hen og blive en kæmpe succes, ville du så ikke føle dig godt og grundigt bollet i røven, hvis der kort efter kom en ny tablet, som på rigtig mange punkter lignede din???

Det ville jeg i hvert fald. Man kan være åh så anti-apple i denne sag, men hvis man ikke kan se, at GT 10.1 er meget tæt på en kopi af iPads design, så er man enten blind eller ufattelig meget Samsung fanboy!

Jeg skal ikke gøre mig klog på lovgivning, og det synes jeg såmænd heller ikke du skal gøre dig. Overlad dét til nogen der har styr på det, i stedet for at lege Per Betjent. Det bliver altså kedeligt i længden.

Apple gør, hvad man forvente, når nogen kopiere en kæmpe succes. Tror det er på tide, at de såkaldte konkurrenter begynder at tænke lidt selv, udfordre deres kreativitet (hvis de overhovedet har det) og finder på noget selv. Længere er den ikke - nuff said.

Go' nat!

op
32 brugere har stemt

@colorsdeluxe

Glem alt om at dommere har forstand i den slags sager, ofte forstår de lige så lidt af intentionerne i patent/design lovgivningen som lægfolk. Derfor bliver rigtig mange af den slags domme også omstødt.

Og det er da rigtigt at man egentlig ikke skal bebrejde Apple noget i denne sag, det er jo normal praksis at når egen innovation ikke slår til længere og man føler sig trængt, så trækker man jura/patent kortet, det er der masser af firmaer før Apple som har gjort.
Det latterlige her er helt sikkert lovgivningen, dommeren og så Apples image.

op
29 brugere har stemt

@Kennyhansen
Det er fair nok, at du ikke bryder dig om Apple, jeg er heller ikke just fan, men Samsung og alle andre producenter opfører sig altså på nøjagtig samme måde. Nu blev der bare gjort et stort nummer ud af denne sag.
Bemærk, hvad Samsungs PR-chef, Kim Titus, udtalte ifm. afgørelsen om det midlertidige forbud mod salg af Galaxy Tab 10.1 i Europa: "Samsung er skuffet over rettens afgørelse, og vi har i sinde at handle med det samme for at beskytte vores intellektuelle ejendomsret i Tyskland, og vi vil forsætte med aktivt at beskytte disse rettigheder i hele verden."

Jeg har skrevet det mange gange før på BEEP, og nu skriver jeg det igen: Problemets kerne er lovgivningen, ikke Apple.

op
30 brugere har stemt

Også +1 til colorsdeluxe herfra.

Tænk at Apple-haterne åbenbart tror, at Apple nu har designrettigheder på enkeltelementer som "afrundede hjørner" eller "flad skærm". Sug lidt frisk luft ind... helt ned i lungerne.

Apple har opnået en designret på iPad, og dommeren i Tyskland synes åbenbart at Samsung GT ligner for meget dette design. Det er det samlede helhedsindtryk.

Vi får så se, hvad der sker videre. Samsung kan klage videre over det foreløbige salgsforbud i Tyskland. De kan også vente på afgørelsen i den egentlig retssag.

Prøv at læse denne fine gennemgang: http://fosspatents.blogspot.com/2011/09/apple-wins-again-in-germany-gala...

op
33 brugere har stemt

colorsdeluxe - +1 :-)

op
27 brugere har stemt

Skal da lige love for, at Kenny drengen er gået i selvsving. Elsker dine saglige og på ingen måde farvede indlæg (indsæt sarkasme).

Utroligt som folk skal gøre sig kloge på ofte, som de i realiteten ikke ved en skid om. De har bare læst et par historier på nettet, og så har de allerede afsagt en 'dom'.

Altså nu er det sådan, at en dommer har givet Apple medhold - mon ikke de har bare en smule mere forstand på det, end alle jer andre. Hvis der er en dommer, som giver Apple medhold, så må der jo være noget om det??

Sjovt som I har travlt med at svine Apple til - som om de er det eneste firma i verden, som anklager andre for brud på patenter/ideer mm. Havde det været Samsung eller HTC mv, så havde der ikke været så meget påstyr...

Hvorfor svine Apple til, i stedet for dommeren/lovgivningen??

Og til Kenny "droid" Hansen: Go jump off a bridge!

op
29 brugere har stemt

Cyber #68 ...

Apple kan/må ALT - bare læs hvad deres fanboys siger *GG*

op
30 brugere har stemt

PPS ...

Ifald nogen/NOGEN skulle etablere den "cylindriske 'fon" skulle det ikke undre mig at Apple patenterede dét at den skulle vrides/drejes for at kunne læse samtlige 360 grader - dét er det nemlig KUN Apple som kunne finde på med sådan én - HOV VENT ... DAMNED ... der skal jo også være en tænd/sluk dims på - FÅRK - Dét er jo Apple's opfindelse - VI HAR TABT :0(

op
32 brugere har stemt

Seriøst !!
Man kan da ikke have patent for runde hjørner og flade skærme

Hvordan laver man en ting hvor skærmen ikke er flad ? ja jeg spørger bare :)

Jeg er med på at man ikke skal kopier andres ting, men der er altså grænser :)

op
31 brugere har stemt

Rasmus #64 ... PS:

'Tror nærmest at vi skal søge noget hesteskoformet uden skærm før vi slipper for Apples latterlige angreb *LOL*

op
26 brugere har stemt

Rasmus #64 ...

FOR FILAN DA ... Det FØRSTE Apple gør er at etablere rettigheder til et sligt apparat.

Iøvrigt vil jeg tro at de ville få en SVÆR sag på halsen idet Mattel (legetøjsfabrikanten ja) allererde i slut-60'erne/begyndelsen af 70'erne etablerede et cylindrisk "display" i legetøjsserien "Mattel's Man In Space" (nærmest G.I.Joe in a spacesuit)... Dér havde man en kuppelformet "Space-Base" hvor aksen bestod af et indefra oplyst cylindrisk "film" ...

EAT SH*T APPLE !

op
33 brugere har stemt

@64

haha, ja det skal nok blive skide funktionelt :D Men burde jo ikke være noget problem, for de skal jo bare tænke ud af boksen mener apple og co. ;)

op
26 brugere har stemt

er det kun mig der glæder mig til en. kommende cylinderformet tablet?

op
30 brugere har stemt

@skattildk
HeHeHe....jeg sad netop lige og tænkte på CoCa Cola og eksempelvis også Lego.
Gad vide hvor mange fantasillioner de ville flå en for hvis man prøvede.

Altså uanset om man er til Apple, Samsung, HTC, Dell, HP, WindozeTabletSeriesModelPhone7 eller andet tvivlsomt kinagejl.

Så kan vi vel godt blive enige om at denne "GT 10.1" ligner RET så meget en iPad.
Det er da ihvertfald ikke de helt store nyskabende tanker Samsung her har haft gang i.

Det er også det sagen egentlig handler om, som jeg læser anklageskriftet.
Her har BEEP lavet "SE&HØR-FINTEN"**.

Samsung har lavet "KINA-FINTEN"*, og den går da selvfølgelig ikke.
Det er sku' en OM'er til Samsung :)

Og som nogle også skriver, så ville jeg hellere have at Samsung opfandt noget nyt/andet, fremfor bare at kopiere.
Jeg nægter simpelthen at tro på, at Apple har opfundet det absolut ENESTE design en Tablet kan have.
Det er simpelt dovenskab de har kørt her.....

Snakken om patenter gavner i denne verden, er en helt anden, og langt mere kompliceret diskussion.
Jeg forholder mig udelukkende til denne "SE&HØR" artikel.

** SE&HØR-FINTEN :
"Man tager en historie, går langt udenom det relevante, og efterlader KUN det som sælger".

* KINA-FINTEN :
"Ak ja....alle som har prøvet at købe en super billig og helt original iPod i Thailand kender til denne".

op
33 brugere har stemt

tror apple får problemer med det her. husker da jeg så star trek tng i firserne. de løb alle sammen rundt med tablet computere der var flade med runde hjørner.

op
27 brugere har stemt

Tjaam burde Braun ikke sagsøge Apple, de har i hvert fald da tyvstjålet deres design :)

http://gizmodo.com/343641/1960s-braun-products-hold-the-secrets-to-apple...

op
31 brugere har stemt

Det naeste blir at man ikke maa saelge aebler i DK. Dommen vil lyde: Der findes andre former.

op
29 brugere har stemt

Sjovt, før iPhone og iPad var alle enige om, sikkert også skribenterne i dette forum, at man ikke måtte kopiere andres produkter! Men det ser ud til den' holdning er for nedadgående; det er åbenbart i orden at kopiere andres design, når bare det handler om telefoner og tablets!

op
29 brugere har stemt

Stakkels tyskere, det bliver dyrt for dem

op
39 brugere har stemt

hm, vis de har patent på runde hjørner, hva skal bilproducenterne og flyproducenterne så gøre? O,o'

op
28 brugere har stemt

@twostein
Så vidt jeg har forstået drejer sagen sig i USA om både designret og patentret, men den i EU kun drejer sig om designret.

op
38 brugere har stemt

@jjbaunspieler
OK. Det kan jeg godt se ud fra artiklen. Underligt, at de ikke har lagt vægt på selve anklageskriftet og kun ud fra det meget kortfattede registrerede design. Det kan være anklageskriftet først indgår ved den egentlige retssag.
Anklageskriftet kan findes her: http://fosspatents.blogspot.com/2011/08/apples-complaint-that-led-to-eu-...

op
28 brugere har stemt

Man må græmme sig over kriterierne for denne afgørelse. Runde hjørner... Hold da så helt kæft og kom ind i kampen mm... Helt ærligt...
Her gik jeg og troede at det drejede sig om patenter på hardware og software som måske var forsøgt omgået af Samsung. For så synes jeg der var rimelighed i at forlange at Samsung skulle betale ved kasse for anvendelse af patenter. Mon ok - den del af sagen er vel først og fremmest rettet mod Google med deres Android-system...
Interessant i den forbindelse er at netop Samsung nu satser på Windows til deres tabletter... Et første skridt væk fra det patent-sagsøgte Android system..? Gad vide hvor mange andre producenter der følger efter? Iøvrigt er der nogen der mener at den manglende styring af Android både mht hardware, grænseflade ( HTC -sense ) og de mange apps er et stadigt større problem:
http://www.mobilsiden.dk/web-tv/android-far-store-problemer-i-fremtiden,...

op
28 brugere har stemt

altså der har været nogle før med at tænke ud af boksen, men deres tankegang med en bil på tre hjul holdt ikke...

op
28 brugere har stemt

@brother52
Ok. Men retten har kun taget stilling til det registrerede design, jeg linker til.
http://www.bloomberg.com/news/2011-09-09/apple-wins-ruling-for-german-sa...

op
34 brugere har stemt

prøv at kopiere en coca cola flaske send den på markedet og se hvad der sker

op
32 brugere har stemt

@jjbaunspieler
Selve anklageskriftet fra Apple er på 44 sider (på tysk) og har flere designdetaljer med. Bl.a. også ligheden i indpakningen, afstand på rammen rundt om skærmen er en del af anklagen.

op
35 brugere har stemt

af hvad jeg kan huske så var min den gamle dell pda også runde hjørner og min gamle mp3 med hdd fra crative for 10 år siden.

og er da også helt sikker på min nokia 3210 3310 havde runde hjørner ikke firkantede. så det jo pis det appel har gang i runde hjørner har været brugt i al den tid jeg kan huske

op
24 brugere har stemt

Latterligt!

op
32 brugere har stemt

Jeg tager patent på tømmermænd.. Enhver efterligning bliver herfra afkrævet afgift på 5% (lidt rimelig er man vel), af forbruget.
Dette patent burde sætte en grænse for alkoholforbruget hvis der følger tømmermand med dagen derpå..

op
26 brugere har stemt

jeg er apple-fan... men selv der må jeg sætte grænsen

op
31 brugere har stemt

Hvad med at en af os tager patent på computer spil ? Det er vel det samme Apple har gjort ? Tager patent på noget de ikke har opfundet.... JEG KOMMER FØR JER !

op
27 brugere har stemt

@brother52
Dommen blev afsagt på baggrund af, at dommeren mente, at fronten af Samsungs tab ligner et design, som Apple registrerede i Europa sidste år, for meget - nemlig dette design: http://www.scribd.com/doc/61944044/Community-Design-000181607-0001
Ifm. sagen er der ikke sket sammenligninger mellem Galaxy Tab 10.1 og iPad, men mellem GT 10.1 og ovennævnte design.

op
32 brugere har stemt

Enig laziter73... og hvis artiklen ville tages seriøst, så skulle den indeholde noget mere fakta end sensationstekster som "afrundede hjørner" og "flade skærm".

Apples designret indeholder flere ting, og artiklen kunne passende redegøre for disse, i stedet for sådan en 'Ekstra Bladet-tekst'. Men det er selvfølgelig kun nødvendigt, hvis man vil tages seriøst.

op
28 brugere har stemt

@jeppe.christensen.beep - Hvis det "kun" er designrettighed, hvorfor lyder overskriften så på patent? Måske er det bare mig, men det er sgu da ret misvisende.. Ok den skal ikke møntes på dig, det er ikke din artikel, but still..

op
34 brugere har stemt

He-he ...nej, som sagt forholder jeg mig KUN til denne artikel og hvilken konklusion retten er kommet til !!!

Og immaterielle rettigheder ER gode ... :-)

op
26 brugere har stemt

GROTESK!

Fy for satan. Håber kun forbuddet kommer til at gælde ét sted!

Skal B&O nu sagsøge Apple, for at bruge alu, stål og glas??.. I HOPE SO!. Minimalistisk design er jo en stor del af "dansk design", hvori der indgår glas og stål og evt. træ.

op
32 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

På fredag bliver de nye større iPhones lanceret i Danmark. Spørgsmålet er, om skal du købe en større telefon? Guldager er overbevist. Du kan næsten ikke være andet bekendt.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: