Galaxy Tab rammer de danske butikker alligevel

På trods af et europæisk salgsforbud, så vil du alligevel kunne finde Samsung Galaxy Tab 10.1 i de danske butikker. Men du skal være hurtig.

På trods af, at der i går blev nedlagt et europæisk salgs- og markedsføringsforbud af Samsung Galaxy Tab 10.1 i Tyskland, efter Apple havde hevet Samsung i retten, så vil du alligevel kunne finde Samsungs tablet i de danske butikker, det skriver Mobilsiden.dk.

I de nordiske lande vil Samsung nemlig sælge de tablets, der ligger på lagrene, men der vil dog ikke blive bestilt nye eksemplarer hjem, før sagen med Apple er afklaret.

Skynd dig!

Derfor skal du også være hurtigt ude, hvis du gerne vil have fat på et eksemplar af Galaxy Tab, der lander i de danske butikker i næste uge. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er den rette tablet for dig, så kan du læse vores anmeldelse af den her

Importforbuddet er det seneste slag i den patentkrig, der i øjeblikket raser mellem de store producenter af forbrugerelektronik. Blandt andet har Apple også krævet at få Samsung Galaxy Tab udleveret til destruktion i Australien, ligesom Nokia har krævet importforbud af iPhones

24
Kommentarer

GAD vide om "Weber" sagsøger/anfægter alle som fremstiller kuglegrills ???

Jeg er overbevist om at de (Weber) er klar over at folk kender forskel på produkterne og derfor køber en "Weber" når sommerens mad tilberedt over åben ild skal nydes !!!

"Weber" er iøvrigt ikke svært "overpriced" i forhold til den kvalitet man får; dette gør sig tydeligvist ikke gældende i forhold til et andet produkt hvorom der hersker en sindssyg diskussion.

op
15 brugere har stemt

Ligesom man siger, at Galaxy mobilen er en kopi af iPhone.. Enhver der har haft begge mobiler i hånden (specielt Galaxy S II) vil da mene, at det langt fra er en kopi. Personligt har jeg altid hældt til iPhone ang. smartphones, men efter at have prøvet Galaxy S II er det helt sikkert jeg skal have fat i en Samsung i fremtiden ! :D Apple er bare ude på, at være enehersker i gadgetverdenen ;)

op
15 brugere har stemt

@trylleknud

Det er det, man kalder en "straw man". Prøv at læse min argumentation igen. Du forstod den tydeligvis ikke første gang.

op
12 brugere har stemt

@jjbaunspieler

Vil det sige at uden patentlovgivningen og IE ville vi alle have flyvende biler og skateboard a la Tilbage til fremtiden? Nice! Det er forkert at kopiere andres opfindelser/design, og det er fedt at et firma som Apple, der har ressourcerne, tager kampen op med de firmaer, der åbenlyst kopierer. Et firma som Samsung burde ikke ty til så tydelig kopiering, de burde kunne udvikle og opfinde deres eget.

op
12 brugere har stemt

@detox
Ja, det er selvfølgelig det åbenlyse spørgsmål.
Der udvikles og opfindes til stadighed uden brug af patenter og anden intellektuel ejendomsret, og langt den meste udvikling har fundet sted, uden at man har kunnet gøre krav på intellektuel ejendomsret (IE). Som jeg nævnte i en tidligere kommentar, betyder IE ikke andet, end at den, der gør krav på og får tildelt en sådan, får flere penge i lommen. Uden IE ville den samme ikke stå uden en krone på lommen, men ville bare kunne tjene lidt mindre på det. IE betyder, at innovation bliver dyrere, fordi man hele tiden skal betale til andre, når man udvikler noget nyt. Generelt bygger al innovation på eksisterende idéer, og med IE bliver det derfor en (endnu mere) bekostelig affære af udvikle, og det vil selvsagt afholde mange fra at gøre forsøget. Jovist, med IE sikres den oprindelige udvikler at score penge, men jo længere en oprindelige idé udvikles, jo dyrere er den at udvikle, fordi der er en masse, som skal have kompensation for brugen af lige deres innovation. Det vil i sin yderste konsekvens medføre et totalt stop for enhver form for udvikling.
Desuden betyder IE, at udviklerne af de første idéer vil have en meget dominerende position, som vil tage modet fra andre og således skabe et monopol og afholde andre fra at udvikle.

Du kan være ganske rolig. Uden IE vil du fint kunne tjene penge på det, du har udviklet, hvis det er det, du ønsker. Det har mennesker altid gjort. Og det skal være dig vel undt.

op
14 brugere har stemt

@ jjbaunspieler
Vi tager den lige igen.

Hvorfor skulle jeg som virksomhed bruge tid og penge på at udvikle noget, hvis jeg kan kopiere hos andre - eller andre kan hugge min ide?

Så derfor er det vigtigt med patenter, så de virksomheder, så bruger tid og penge på udvikling stadig gider fortsætte med at udvikle. I Kina kopierer de stort set kun og se lige hvor innovative de er :-) Men lad det nu ligge. Vi er alt for langt fra hinanden i den her sag.

op
15 brugere har stemt

jjbaunspieler: Bed Apple gøre det samme til Xerox.

Det gjorde de skam også, Xerox blev betalt med en aktie option. 100.000 stk til en pris på 10$ pr. aktie.

op
12 brugere har stemt

--> l.mose

Samsung er ved at blive undersøgt, de er ikke dømt for at kopiere. Der er en stor forskel.:-)

op
16 brugere har stemt

@l.mose
Jeg hader ikke Apple. Min reaktion er den samme, når andre forsøger sig med det samme. Det er ikke Apple, min primære anke går mod her, men patentlovgivningen. Det fremg¨r ret klart, skulle jeg mene. Apple gør bare, hvad alle andre gør, så de er hverken værre eller bedre end andre.
Samsung har ifb. med afgørelsen udtalt, at de vil anke for at stå på deres intellektuelle ejendomsret. Det har jeg nøjagtig samme knubbede ord at sige om. Mit sigte er den intellektuelle ejendomsret, her konkret patentlovgivning. Nu har jeg skrevet det to gange alene i denne kommentar. Jeg skal beklage gentagelsen, men du har jo åbenbart ikke læst mine forrige kommentarer ordentligt, for også af dem fremgår det meget tydeligt, hvad det er, jeg kritiserer i denne sag.

op
13 brugere har stemt

hr jjbaunspieler

skal vi så blive enig om at apple allerede betaler royalties, for ellers var det jo dem som alle patent artiklerne var imod , tag nu lige din hadste apple hat af og følg med i hvad der sker istedet for at "nøj der er noget om apple i den her artikel så nu skal apple fandme ha!", det er samsung der er kopisten i den her sag og ikke apple, og det har apple en dommers ord på er det så svært at forstå at samsung er banditten her og ikke apple, indtil modsatte er bevist

op
14 brugere har stemt

Hov, jeg glemte det første link. :-)
http://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2011/08/intellectual-p...

op
12 brugere har stemt

@detox
Hvad får dig til at tro, at patenter sikrer udvikling? De hæmmer konkurrencen, det er helt uomtvisteligt, så hvordan skulle de kunne sikre andet end langsommere udvikling? Det kunne jeg godt tænke mig at høre dit bud på.

op
13 brugere har stemt

@detox
Jo, jeg synes jo netop ikke, det er ret interessant, og det var heller ikke mig, der bragte det på bane. ;-)

op
14 brugere har stemt

@l.mose
Bed Apple gøre det samme til Xerox. Bed samtlige symaskinefabrikanter gøre det til den, der tog patent på at sætte et hul ved synålens spids. Bed alle bilproducenter gøre det til opfinderes af hjulet. Osv. osv.

Her er lidt læse- og lyttestof til de, der gerne vil blive lidt klogere på, hvorfor patentlovgivning er en rigtig, rigtig, rigtig dårlig ting.
Vil man gerne vide endnu mere, er det bare at komme i gang med Boldrin og Levines "Against Intellectual Monopoly". Den kan selvfølgelig hentes ganske gratis.
http://www.dklevine.com/general/intellectual/against.htm

Vil man gerne yde et bidrag til forfatterne bag, kan man selvfølgelig også købe den.
http://www.amazon.com/Against-Intellectual-Monopoly-Michele-Boldrin/dp/0...

op
14 brugere har stemt

@ jjbaunspieler
Burde vi ikke snart væk fra legen, hvem kopierede hvem?

Og igen - så mener jeg stadigvæk, at patenter sikrer udvikling, innovation og kvalitet. Skal vi ikke bare blive enig i, at vi er uenige, da jeg lige så godt kan give op at komme igennem over for nogen, som skriver "ALDRIG" :-)

op
16 brugere har stemt

Hvis nu Samsung betalte royalties til apple for at bruge deres patent, så var den her sag jo helt ude at verden, og samtidig slap man for at læse/høre på alle de tudende android fans, nej Motorola 7500!! det er vejen frem.

op
14 brugere har stemt

@detox
Og Apple kopierede i sin tid Xerox' GUI og forbedrede det. Hvad er din pointe? Hvis du ønsker innovation og bedre produkter - som jo kommer alle andre end lige de få, der kan tjene kassen på et patent, til gode - så lad være med at hylde patentlovgivning. Det kommer alligevel ALDRIG dig til gode, at nogen bremser for udvikling og konkurrence.

op
12 brugere har stemt

detox78,

Tjek priserne derinde. Du kan til gengæld købe dem en hel del billigere derinde. Så selv om den skulle blive taget i tolden er den ikke dyrere end den er i DK

op
14 brugere har stemt

Godt, så er Apple åbenbart på vej til at sakke bagud ligesom Nokia. Det er jo standardreaktionen når man begynder at tabe terræn.

Selvom jeg ikke bryder mig om Microsoft, så håber jeg sgu at de ryger i flæsket på både Apple, Samsung og Nokia, for det var da vist M$ der først kom med ideen til en tablet.

Man skal huske på, at intet af det der sker har noget med retfærdighed at gøre. Det handler om at forsinke hinandens produkter. Forbrugerne er de eneste tabere, da det er os som indirekte kommer til at betale for sagsomkostningerne, og os som kommer til at vente på de nye gadgets.

op
13 brugere har stemt

Hmm - Har nogen ændret min indlæg??? ^^^
Der skulle står: "nå ja. Det er jo en kopi allerede :-)

op
15 brugere har stemt

Kommer man ikke til at betale en masse i told og moms, hvis man køber den på ebay?

Og så kan man vel hellere ikke være sikker på, at man får en original tablet og ikke en kopi ... nå ja. Det er originalen jo allerede :-)

op
14 brugere har stemt

"... men folk kan ikke se det igennem deres had til apple."

Arhh, det had går vist begge veje.

op
15 brugere har stemt

Det er jo helt til grin som folk tuder over en gadget, der er jo en grund til at de har fået et forbud mod at sælge den, men folk kan ikke se det igennem deres had til apple.

op
13 brugere har stemt

Rolig.. ellers kan den altid købes over eBay. Der er hele tiden mange til salg til en fair pris.

op
17 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: