Nu må Apple ikke sælge iPad og iPhone her

Patent-sag mod Apple betyder nu, at de ikke må sælge iPad og iPhone 3GS og 4 fra deres tyske netbutik. 

Motorola har sagsøgt Apple for brud på deres patent på GPRS-teknologien, og det betyder nu, at Apple i Tyskland ikke må sælge produkter med præcis denne teknologi. Det gælder så ikke den nyeste iPhone 4S.

Sagens kerne ligger i, at Apple skulle ifølge Motorola Mobility havde brugt netværksteknologien GPRS uden at have fulgt deres licens-regler, og Apple skylder nu Motorola penge. 

Det er i øjeblikket kun Apple Tyskland, som er blevet sagsøgt og dømt i første omgang, der betyder, at Apple ikke må sælge de berørte produkter som er iPad 1 og 2 og iPhone 3GS og 4. 

Motorola går også efter Apples amerikanske afdeling, og har da også vundet første omgang, da Apples advokater aldrig mødte op i retten. Flere analytikere peger på, at Apple ikke har mange andre muligheder end blot at punge ud. 

iCloud er også ramt

Men Motorola har sideløbende også en anden sag kørende mod Apple i form af backuptjenesten iCloud. Her kan det i sidste ende betyde, at Apple helt må fjerne deres produkter fra salg, da det er en dybt integreret teknologi i produkterne, som ikke blot kan fjernes. 

Det kan få hårde konsekvenser for Apple, ikke kun i Tyskland men over hele verdenen, hvis Motorola får medhold i sagen.

Men Apple har anket begge sager og websiden paidcontent.org skulle have fået denne mail fra Apple:

"Selv om nogle iPad og iPhone-modeller ikke er tilgængelige i Apples online-butik i Tyskland lige nu, skal kunderne ikke have noget problem at finde dem i en af R03;R03;vores butikker eller hos en autoriseret forhandler.

Apple appellerer denne dom, fordi Motorola gentagne gange har nægtet at licensere patentet til Apple på rimelige vilkår, selv om de har erklæret patentet en industristandard for syv år siden." 

Hvad udfaldet vil blive, og om det rammer os herhjemme er endnu usikkert. Men indtil videre kan du stadig købe iPads og iPhone uden problemer i Danmark. Og mon ikke det forbliver sådan. 

2
Kommentarer

First off I would like to say wonderful blog! I had a quick question
which I'd like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself
and clear your head prior to writing. I have had difficulty clearing my
mind in getting my thoughts out. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost
simply just trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
Thanks!

op
3 brugere har stemt

I like it when people come together and share ideas.
Great website, stick with it!

op
4 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Heartbleed er måske nettets største sikkerhedsfejl og flere store tjenester og websider har nu fået rettet op på fejlen. Se hvor du skal ændre dine passwords med det samme, og hvor du stadig må vente.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: