Sådan bliver din Windows 8-tablet

Samsung har afsløret en ny tablet-computer med Windows 7, der får pæne ord med på vejen af dem, der har haft den i hænderne. Den vil kunne opgraderes til Windows 8.

Hvordan ser fremtiden ud for Windows-computere? Samsung har netop givet os svaret med sin nye Series 7 Slate tablet-computer, som den koreanske elektronikgigant viser frem på IFA 2011-messen i Berlin.

Der er tale om en tynd og veldesignet maskine med en 11,6-tommer skærm, der vejer under 900 gram og har en tykkelse på 13 millimeter. Alligevel er Series 7 Slate udstyret med en 1,6-gigahertz Core i5-2467M, fire gigabyte hukommelse og kan fås med et SSD-drev på enten 64 eller 128 gigabyte.

Skærmen har 1366 x 7688-pixel opløsning, og er udstyret med Wacom-teknologi, så du både kan bruge den med fingrene og en stylus, der leverer øget præcision i Windows-brugerfladen. Maskinen har et 2-megaixel kamera på fronten, et 3-megapixell kamera på bagsiden samt både 3G, Bluetooth og Wi-Fi samt en USB-port og MicroHDMI-udgang. Du kan udvide lagerpladsen med MicroSD-kort.

LÆS OGSÅ: Er det her Windows 8?

Samsung lover mellem seks og syv timers brug på en fuld opladning, hvilket er ganske imponeret taget i betragtning, at den tynde maskine er udstyret med forholdsvis heftig hardware.

Endnu kender vi kun de amerikanske priser. Samsung Series 7 Slate koster 1.099 dollars med 64 gigabyte SSD-drev over på anden side af andedammen, hvilket i danske kroner er cirka 5.700 kroner. Amerikanske priser oplyses altid uden salgsskat, så derfor skal vi som smide 25 procent moms oven i prisen, der så ender på cirka 7.100 kroner.

Samsung sælger også en model med 128 gigabyte SSD-drev og tilhørende dock og tyndt trådløst tastatur for 1.349 dollars, eller cirka 8.800 kroner inklusiv moms.

LÆS OGSÅ: Windows 8 er en revolution

Microsoft har tidligere bekræftet at alle eksisterende Windows 7-computere vil kunne opgraderes til Windows 8, og Samsung meddeler da også, at firmaet vil arbejde med Microsoft om at få Windows 8 på Series 7 Slate.

Webmedierne Thisismynext.com og Pcmagazine.com har allerede haft fingrene i maskinen, som de umiddelbart tager ganske pænt imod. Største kritikpunkt er som forventet Windows 7, der bare ikke fungerer synderlig godt med berøringsvenlige skærme. 

Her på Beep glæder vi os virkelig til at se Windows 8 køre på maskiner som Samsung Series 7 Slate. Det får vi måske en chance for allerede den 13. september, hvor Microsoft forventes at frigive tidlig udgave af Windows 8 på sin udviklermessen BUILD i Anaheim i Californien. 

13
Kommentarer

@khpoulsen- apple "opfandt" ikke chiclet style taster. Såhhh hvad ligner det så?

op
14 brugere har stemt

Dette er første gang, at min interesse endeligt er blevet en smule vækket for tablets. Med de specifikationer og levetid, vil den jo kunne konkurrere med de fleste almindelige bærbare. Når det samtidigt tages i betragtning, at den hurtigt kan hives frem på farten og senere kan få det tablet-venlige windows 8, ligner det for alvor en mulig kandidat til min studie "bærbar", når jeg skal læse videre næste år :)

op
16 brugere har stemt

Se, nu begynder det jo at blive interessant. Og 7 timer..... moon ikke man lige skal tage den med et gran salt eller to. Men bare det de snakker om så lang batteri tid, så burde man måske forvente bare halvdelen i praksis.

Af interesse, så var det jo også lidt sjovt at vide, hvor på maskinen licens mærket var monteret ;-) HP lavede jo et eller andet sjovt med en trækud dims.... Eller godkendte MS nogensinde den løsning?

op
17 brugere har stemt

@khpoulsen
Styresystemet er jo i øjeblikket windows 7, så det er ikke optimalt, man skal vente til windows 8 og så virker det altså virkelig interessandt.

Siden det vil være et normalt pc styresystem vil tableten jo kunne alt hvad den normale laptop kan. Det er bare at tilslutte mus og tastertur. Det synes jeg er smart, og hvis den er hurtig nok kan man også køre de fleste (ikke mest krævende) spil på den! :)

Jeg har høje forhåbninger til det nye windows 8 styresystem og håber der kommer en smartphone der passer til.

op
13 brugere har stemt

@khpoulsen

Tror du ikke at det med at en tablet er et supplement til en bærbar blot er en overgang. Jeg ser de tablets vi kendte indtil i dag som et overgangs fænomen, en slags ’proof of concept’, indtil teknologien er så udviklet at vi ikke skal leve med de nuværende tablets begrænsninger længere. Det er jo først nå de får et ’rigtigt’ styresystem at deres fulde potentiale kommer frem.

op
17 brugere har stemt

utroligt spændende produkt, går ud fra at man skal se tiden an, men hvis systemet kører flydende og kan multitaske lyder det meget attraktivt til arbejdsbrug.

Spilmæssigt kan man jo spille turbaserede spil med ro som..
- Civilisation 5
- Might and Magic 6
- magic the gathering 2011

.. og dog.

op
15 brugere har stemt

Nu er jeg selv hardcore Apple-fan, men jeg må indrømme at Samsung faktisk har fået lavet et produkt der ser utrolig lækkert ud - og gennemført for den sags skyld. Her tænker jeg både på det designmæssige område, men hvad jeg kan se på billederne ser kvaliteten nu heller ikke så ringe ud.

Og det tastetur er da også røv lækker! - Men det er vel fordi det ligner det på min MacBook? Sorry ;-)

Eneste problem for mig er, at jeg tror det bliver svært at benytte startlinjen på en tablet. Ja, jeg ved godt at der er en stylus med, but still... En tablet skal indeholder store ikoner som gud og hver mand kan benytte (her tænker jeg specielt på højre side at startlinjen, med hhv. dato, lyd, batteri m.v.

Prisen kan dog også diskuteres. Jeg ved godt at den er udstyret med rimelig heftigt indmad, set i forhold til at det er en tablet, men jeg tror det er overflødigt, idet en tablet, for mig, blot skal være et supplement til min bærbar, til lige hurtigt at kunne gå på internettet, læse mails m.v. Men tiderne ændre sig selvfølgelig hele tiden :-)

op
15 brugere har stemt

#minstemme

Enig. :)

op
17 brugere har stemt

@ipad-boy1

Hvor er det godt og vigtigt at du kommer med dine velbegrundede synspunkter, tak fordi du tager dig tiden til at dele dem med os andre.

op
17 brugere har stemt

Enten har den en meget usædvanlig opløsning 1366 x 7688
Ellers har der været en mindre tastefejl :)

op
15 brugere har stemt

Hvor er den klam!!!

op
18 brugere har stemt

@klander6624

Jeg er helt enig i dine betragtninger hvis vi snakker de tablets vi har set ind til nu altså iPad og Android tablets.
Men dette er jo en tablet med et fuldblods styresystem uden funktionelle begrænsninger i forhold til en bærbar, så jeg vil mene at den ligger en liga over de andre. Du kan selvfølgelig sige at den mangler tastaturet, men det kan man jo købe til, så i virkeligheden er det en bærbar med trykfølsom skærm og aftageligt tastatur. Hvis man syntes det er en løsning man har brug for i forhold til en traditionel bærbar så er prisen vel ok.

op
15 brugere har stemt

Prisen ca 7100 kr så er min interesse væk, en tablet skal ikke koste mere end max 4000 kr.
Og så er det lige meget om den har en core I7 og 1000 GB, for til den pris kan man få en rigtig god Bærbar, og så falde iden væk en Tablet. "synes jeg"

op
18 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: