YouSee forvandler iPad til et fjernsyn

YouSees nye iPad-app gør det herligt nemt at se op til 42 forskellige tv-kanaler på din iPad. Nåh ja, det er også en fremragende tv-guide. Beep er imponeret!

Har du et YouSee-abonnement og en iPad, så skynd dig at hente firmaets nyeste iPad-app. Den giver dig et blot en fremragende tv-guide mellem hænderne, men gør det også muligt at se op til 42 tv-kanaler live på den 9,7-tommer store skærm, inklusiv TV, TV2 Zulu, TV2 News, TV2 Film og en masse andre kanaler, som vi selvfølgelig ikke er videre interesseret i.

Vi har leget med YouSee-app’en til iPad over en uge, og er overordentligt imponerende. Vi skal også nævne, at YouSee har en iPhone-app, men den har vi ikke anmeldt her. Snart følger også apps til Android-smartphones og tablets.

YouSee-app’en fylder ikke mere end 4,6 megabyte og er et hurtigt download fra Apples App Store. Når den starter op, så får du en flot og overskuelig oversigt over aktuelle tv-programmer, der præsenteres med store billeder og en kort omtale. 

Du kan også overskue kanaler inddelt efter kategori. Eksempelvis kan du få vist alle danske eller engelske kanaler, Grundpakken, Fuldpakken, eller filmkanalerne, og der er information seks dage frem. Du kan også lave en favoritliste over dine yndlingskanaler, så alt skidtet bliver sorteret væk.

Brugergrænsefladen er ren, overskuelig og intuitiv, og du har fuldstændig styr på, hvordan du navigerer rundt efter blot få minutters brug. Du kan selvfølgelig også søge efter tv-programmer via en søgeboks placeret i øverste, højre hjørne.

Det tredjeøverste ikon i venstre side åbner døren til live tv på iPad, og du får vist en liste med dine eventuelt favoritkanaler i toppen og resten af kanalerne i bunden.  Afspilning af kanalerne starter cirka tre til fem sekunder efter du trykker på skærmen, og i de første par sekunder er billedet meget grynet og pixeleret. Det er fordi, at app’en prøver at finde ud af om din internetforbindelse er hurtig og tilpasser signalet.

Når tv-kanalen ellers streamer, så står billedet pænt på skærmen. Det er på ingen måder en HD-oplevelse, og visuelt befinder vi vel også et sted imellem VHS og DVD, men når vi er nede i den her skærmstørrelse, så absolut seværdigt. Mange tv-programmer er også i 16:9-format, og så ender du med halvanden centimeter sorte bjælker i toppen og bunden af skærmen. Du kan dog vælge at zoome ind og derved ofre lidt af billedkvaliteten. 

YouSee oplyser, at de streamer med op til 850 kbps, og det er altså ikke noget, der burde gøre alt for ondt på din bredbåndsforbindelse. 

Pressechef for YouSee, Ib Konrad Jensen, bemærker overfor TV2 Beep, at ”på en iPad skærm står billedet godt, men det er ikke lavet til 50 tommer skærme.” 

Det bedste ved YouSee-app’en er, at den bare virker. Det virker måske underligt, at det er noget, som ”vi elsker,” men vi lever i en verden med betaprodukter og halvfærdige løsninger. Når du går i gang med at se live-tv på iPad’en, så bliver  den bare ved  og kvaliteten er konstant.

Der er også understøttelse for AirPlay, så du kan streame lyd til en højttaler som eksempelvis Libratone Live, eller lyd og video til Apple TV. Du kan således få billedet op på stuealtret eller fjernsynet i soveværelset.  Det er der ikke synderlig megen mening i da disse allerede nok er koblet op til YouSee TV, men det er lækkert at have muligheden.

Du kan pause tv hvis du lige skal ordne et eller andet vigtigt, og det er også muligt at gå 30 sekunder tilbage, hvis du ikke lige fik set målet i fodboldkampen. 

Det ville være herligt om YouSee tillod streaming af flere kanaler, gerne alle de kanaler du havde i dit abonnement, men det har helt sikkert noget at gøre med rettigheder. 

Skal du lige tjekke mail, surfe en webside eller svare på en besked på Facebook, så stopper afspilningen og den starter ikke automatisk igen, når du vender tilbage til YouSee-app’en. Den husker godt nok hvilken kanal, du var i gang med, så du skal bare trykke på afspilningsknappen for at starte streamingen igen.

Der er selvfølgelig også den kedelige begrænsning, at app’en kun virker når du er forbundet til et Wi-Fi-netværk med en YouSee-IP-adresse. ”Det er relateret til rettigheder omkring tv-distribution og derfor ganske komplekst,” siger Ib Konrad Jensen til TV2 Beep. Spurgt om YouSee har ambitioner om at gøre det muligt at bruge app’en mens du er på farten og koblet på 3G eller et Wi-Fi hotspot ude i byen, siger pressechefen: ”Det er en naturlig tanke som vi arbejder på. Vi ønsker at drive denne udvikling sammen med rettighedshavere.”

Har du et YouSee-abonnement, så kan du gå i gang med app’en lige med det samme, og endda ganske gratis. Det er der vel næppe nogen, der vil brokke sig over.

Streaming af live-tv er virker bare og afspilningen er stabil uden dikkedarer. Den tilhørende programguide er rigtig godt lavet, ser flot ud på iPad’en og er nem at finde rundt i.

Vi sender et anerkendende nik i retning af YouSee, og glæder os til at se, hvordan tjenesten udvikler sig i løbet af 2012.

0
Kommentarer

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apple har sendt en ny iPad Mini på gaden, men du betaler 700 kroner mere for blot fingerscanner-teknologien Touch ID og en guldfarve. Det kan aldrig være det værd.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?
Playstation 4?
76%
Xbox One?
19%
Nintendo Wii U?
5%
Antal stemmer: 16356