Fem tips til Google Chrome

Chrome er en fremragende browser. Men der er et væld af funktioner gemt under overfladen. Beep har taget et kig på de sjoveste og mest nyttige.

Her på redaktionen er vi svært begejstrede for Googles Chrome-browser, der efterhånden har fire år på bagen. Men det er ikke kun os, der har en svaghed for Googles browser. Chrome kunne nemlig i maj i år kalde sig den mest udbredte browser på verdensplan foran Internet Explorer og Firefox.

Men hvad er det egentlig, der gør Chrome så god? Det er ikke kun hastigheden, den intuitive og enkle tilgang til internetbrowsing, søgning direkte i adressefeltet, integrationen med andre Google-tjenester og den omfattende Chrome Web Store, man bliver forelsket i.

Det er også alle de smarte funktioner, der ligger gemt i browseren, som man ikke umiddelbart støder på. Beep har kigget på de bedste tips og tricks.   

Snyd dine venner

Denne funktion er ikke synderligt praktisk eller anvendelig. I hvert fald ikke i en arbejds- eller produktivitets-sammenhæng. Til gengæld er den fantastisk smart, hvis du vil narre en kollega eller kammerat.

Går man ind i udvikler-konsollen, som er lettere end det lyder, så kan man nemlig ændre indholdet på hjemmesider. Du kan altså selv bestemme, hvad eksempelvis avisernes overskrifter er. Pludselig kan David Guldager stille op som statsminister. Eller et enigt folketing kan have valgt at afskaffe julen.

Vil du ændre en rubrik, så højreklikker du blot på den og trykker ‘kontroller element’. Så finder du stedet, hvor det, du vil redigere står, og ændrer det. Ganske simpelt. Tricket overlever ikke, hvis siden opdateres, men er stadig en let og hurtig joke, hvis du kan få fat i ofrets computer.

Tastaturgenveje

Tastaturgenveje er en hurtig og effektiv måde at bruge internettet på. Ctrl og ⌘ gør som oftest det samme. Ctrl + F lader dig søge på et ord. Det er enormt behjælpeligt, hvis du skal finde et bestemt ord, og ikke gider pløje 50 PDF-sider igennem. Ctrl + N åbner et nyt vindue, og Ctrl + T åbner en ny fane.

Det kan også hænde, at du ved et uheld kommer til at lukke en fane. Genvejen Ctrl + shift + T åbner den sidst lukkede fane. Klikker du på et link, mens du holder ctrl/⌘ nede, åbner linket i en ny fane. Du kan finde samtlige tastaturgenveje til Windows og Mac her.

Har du gang i noget, du i virkeligheden måske ikke burde, så kan det også være nyttigt at skjule Chrome hurtigt. Det gør du på Mac med ⌘ + H, på Windows kan du bruge Windows-tasten + D.

En anden nyttig genvej er ‘indsæt uden formatering’. Skal du bruge noget tekst fra nettet og kopiere det ind i et dokument, så er det jo egentlig rarest, hvis det ikke er blåt og med størrelse 40. Når du har kopieret med Ctrl + C, så tryk i Windows Ctrl + Shift + V og på Mac ⌘-Shift-Option-V. Tricket kan spare dig for en del tid, hvis du ofte copy/paster.    

Gør Chrome personligt

Chrome er som standard minimalistisk og enkelt i sit udtryk. Du kan dog i et snuptag tilpasse det, så det bedre matcher din smag og personlighed. I Chrome Web Store er der et væld af temaer, som du let og enkelt kan tilføre din browser.

Så hvad enten du er til biler, Halo, Brooklyn Bridge, dråber, minimalisme, farver eller noget helt andet, så er der garanteret et tema, der er lige i øjet. Temaerne tilføjes let, og du kan også tilgå dem under indstillinger > værktøjer > udvidelser > udseende.

Spion-surferen

Laver du ting på nettet, som andre ikke skal kende til, så er der også råd for det. Er du typen med en hat af sølvpapir, der frygter, at alle forfølger dig, så kan du tage et kig på Incognito-mode i Chrome. Du åbner et Inkognitovindue med genvejen ctrl/⌘ + shift + N.

Når du er i spion-mode, så registrerer Google ikke, hvilke hjemmesider du besøger. Det betyder imidlertid ikke, at hjemmesiderne ikke registerer dig. Og det betyder heller ikke, at FBI pludselig ikke kan spore dig. Men du slipper for, at Google gemmer information om dine elektroniske ærinder.

Eksperimentelle features

Selvom Chrome allerede har en masse funktioner, så arbejder folkene bag hele tiden på at implementere flere. Nogle af dem er på beta-stadiet, men det betyder ikke, at du ikke kan slå dem til.

Vil du have fat i de eksperimentelle features, så skal du i adressefeltet skrive ‘about:flags’ - det bringer dig ind til en menu, hvor du kan slå de forskellige features til eller fra. Blandt andet kan du forsøge dig med smooth scrolling eller bedre hardware-acceleration.

Funktionerne er ikke nødvendigvis for rookies, men det kræver heller ikke en doktorgrad for at finde rundt derinde. Og kører det ikke, så er det heller ikke værre end at slå funktionerne fra igen.  

Har du tips og tricks, som vi har glemt, så smid dem i kommentarfeltet.

4
Kommentarer

Den "genvej" jeg benytter oftest er knappen F6. Den gør, at man springer op i adressefeltet og markerer al teksten, så man hurtigt kan komme til at komme ind på en ny side, uden man skal til at flytte musen hele vejen derop..

op
39 brugere har stemt

Husk at logge ind, det gør det nemmere hvis man har Chrome på andre enheder.

Plugin: Fastest Chrome, spring pagination over.

Plugin: Read Later Fast, gem artikler og sites til senere

op
80 brugere har stemt

Det bedste er dog synkronisering af bogmærker på alle sine enheder uanset platform. Opdater man et bogmærke på sin windows maskine på jobbet så er den der på sin mac, smartphone eller tablet når man kommer hjem - det er smart :-)
Opsættes under indstillinger.

op
43 brugere har stemt

klik med muse hjulet = ctrl klik åbner altså i en ny fane med 1 hånd

op
50 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: