Guide: Kom i gang med chat-apps

De sociale medier har taget over som de unge danskeres foretrukne måde at kommunikere med hinanden. Facebook har længe været stedet at være, men meget tyder nu på, at nye tider er på vej. Mens det både er gratis, så er det også langt nemmere hvad angår billeder og video.

Vi kigger her på nogle af de mest oplagte chat-apps, der er derude.

Facebook Messenger

  • Android og iOS

Selv om undersøgelser viser, at Facebook bliver brugt mindre og mindre, så er deres chat stadig utrolig populært. Dette er en separat app, man kan hente, og med efter et Facebook-login, så har man adgang til alle sine venner.

Netop at det er en seperat app og ikke blot en funktion under Facebook, samtidig med man har adgang til hele ens vennedatabase gør det til en oplagt mulighed for de fleste nye chat-brugere.

SnapChat

  • Android og iOS

En af tidens mest populære chat-apps herhjemme er egentlig ikke chat som vi kender det. SnapChat er blevet populær på baggrund af sin nemme tilgang og sin præmis, som er at sende billeder til hinanden. Billeder der efterfølgende bliver slettet fra mobilen.

SnapChat har været igennem en del kontroversielle elementer, da det er en nem måde at sende nøgenbilleder eller lignende til andre. Men det er stadig en sjov og mere frisk måde at kommunikere. Du kan sende kort video eller et billede med tekst og eftersom billedet ikke efterfølgende ligger og fylder på modtagerens mobil, behøver man ikke tænke i kvalitet.

SnapChat kan du hoppe på, hvis er et meget visuelt mennesker, der egentlig ikke gider det med at skrive. Tag blot et billede eller en video og send det til en af dine kontaktpersoner. Her kræver det dog, at den anden person også har SnapChat installeret.

WhatsApp

  • Android, iOS, Symbian, Blackberry og Windows Phone

Her er der ingen reklamer, men det koster dig så også 7 kroner om året. Men hvad er 7 kroner, når man kan spare det ind igen på sms’er og mms’er. Dette er en af de mest populære chat-platforme, hvor man kan sende alt lige fra billeder og video til tekst og talebeskeder.

Det kommer alt sammen op i en samtaletråd, så man kan se og overskue ens samtaler med enkle kontakter. Hvis der skulle være behov for det, så kan man også oprette grupper, så man på den måde kan holde sig oplyst inden for en arbejdsgrupper eller lignende.

Denne her ville du have glæde af, hvis du sendte meget forskelligt til dine venner. Altså både tekst, billeder og videoer du selv optager. Samtidig kræver det dog, at dine venner også er på WhatsApp, men eftersom app’en fungerer på de fleste platforme, så burde det ikke være de store problemer.

HeyTell

  • Android, iOS og Windows Phone

Ofte er det hurtigere bare at sige det til modtageren i stedet for at sende en sms. Og det er netop her HeyTell længe har været en succes på mobilen. Man vælger blot en kontakt fra sin liste i app’en og så kan man indtale korte beskeder, som så modtageren får som en talebesked.

Se det som en form for walkie-talkie-kontakt, hvor man ved et enkelt tryk på en knap kan indtale en kort besked, der straks sendes til modtageren, der så kan vælge at svare ligeledes med et enkelt tryk.