Guide: Pimp din lockscreen

En af fordelene ved Android er muligheden for tilpasse det i det uendelige. Læs her, hvordan du giver din lockscreen nyt liv.

Den oprindelige lockscreen på Android-systemet er ikke hverken videre sexet eller forfærdelig informativ. Producenter som HTC og Samsung gør ellers hvad de kan, for at føje nye muligheder til din lockscreen - men bruger du et par minutter på det selv, så kan du få et langt bedre resultat.

Du skal bruge følgende ingredienser

Du skal på en hurtigt shoppe-tur i Android Market før du kan give din lockscreen et ansigtsløft. Først og fremmest skal du hente programmet Widgetlocker Lockscreen. Det går ind og erstatter den lockscreen, som er der som standard.

Det kan dog godt være lidt problematisk at få din telefon til at forstå, at du kun vil bruge Widgetlocker som låseskærm. Derfor skal du åbne Widgetlocker-app'en > trykke menu > advanced > Disable Stock Lock Screen.

Når du har fået det på plads, så kan du gå i gang med at customize din lockscreen. Og det gør du, som navnet på app'en antyder, med widgets. Men før vi kommer så langt, så kan du starte med at ændre slideren. Du åbner widgetlocker-app'en. Når du gør det, er du i tool-mode, så du kan tilføje elementer og ændre indstillinger.

Tryk menu > add > custom slider. Her kan du vælge mellem et væld af forskellige sliders. Du kan dog finde endnu flere. Tryk Get themes, og download de temaer, du synes om. Du henter dem som .zip fil, og de skal ligge i mappen sdcard/data/com.teslacoilsw.widgetlocker/themes på din telefon. Det kan du enten gøre via din computer eller på din telefon med en app som Astro, som du kan hente her. Du skulle nu kunne vælge de downloadede sliders.


Widget-tid

En custom slider gør det dog ikke alene. Widgetlocker giver dig nemlig mulighed for at smide dine yndlings-widgets direkte ind på din lockscreen - så kan du hurtigt tjekke vejret, din kalender eller skifte musiknummer uden at skulle 'rigtigt' ind i telefonen.

Jeg har brugt app'en Minimalistic Text til at vise klokken, ugedag, temperatur, vejr og endelig batteri-procent. Første gang man bruger app'en er den lidt en stor mundfuld og en kende uoverskuelig. Det tager dog ikke mere end en ti minutters tid, før der er styr på app'en.

Du går igen ind i widget-locker app'en og trykker 'Add' og vælger widget. Herefter vælger du en passende størrelse - eksempelvis 4x2(hor) som i dette eksempel. Du vælger herefter layout > Brugerdefinerede. Du bliver så mødt af dette billede.

Nu gælder det så bare om at tilføje forskellige elementer. Du trykker på det lille grønne +, og kan så vælge forskellige info-stykker. Når du tilføjer et element skal du samtidig angive, hvilken stil (skrifttype), du vil bruge.

Her har du fire forskellige at vælge imellem - disse kan du efterfølgende ændre, så nogle elementer kan være store, bold eller andre farver. Du kan også vælge andre skrifttyper. Efterhånden ender du med noget i denne dur.

Faktisk giver widget'en stort set uanede muligheder for, hvordan du vil tilpasse og tweake den. Er du stadig lidt på bar bund, så kan du kigge denne video, som kortfattet dækker de basale funktioner.

Musik-widget'en er den, som følger med musik-afspilleren 3 (cubed), som er min absolut favorit musik-afspiller på Android.


Missed it

Endelig er der widget'en Missed it, som viser, om du har misset et opkald, en sms eller måske en mail. Den kan ligesom Minimalistic Text konfigureres på rigtig mange måder, så du kan få præcis det udtryk, du gerne vil have.

Du åbner app'en og vælger først, hvilke elementer, der skal overvåges - altså opkald, beskeder og mails. Bagefter kan du konfigurere Output format, Udseende, Layout og Widget størrelse. De andre indstillinger giver lidt sig selv, men Output format kan være lidt tricky.

Her definerer du, hvordan oplysningerne vil blive vist. Eksempelvis, om der skal stå 0 ubesvarede opkald, 0 calls, 0 venner, eller hvad du nu finder på. Det er op til dig.

En verden af indstillinger

Mange af de nævnte apps og widgets kan være temmelig avancerede og rummer et hav af forskellige indstillinger. Derfor er det også umuligt at komme omkring alle mulighederne. Men nu er du rustet til at starte, og efterhånden lære alle de andre indstillinger at kende.

Med tiden kan du blive mere avanceret, og kaste dig ud i ting som at ændre 'opløsningen', altså hvor mange ikoner, der er plads til på din lockscreen, kombinere det med app'en Tasker, downloade andre skrifttyper, som du kan bruge i Minimalistic Text, og omtrent en million andre ting.

Har du den flotteste lockscreen i Danmark, så smid et link i kommentarfeltet til ærefrygt og inspiration til alle os andre.

35
Kommentarer

Den hedder Traffic Counter Pro. Den koster dog lidt håndøre men det er lige til at overkomme mener også der er en gratis version af den et sted men den kan hentes her https://market.android.com/details?id=com.carl.tcpro&feature=order_history

op
26 brugere har stemt

@chrkoge

Hvad hedder den 'app' eller hvad det nu er. Du har til at vise "sms" "call" "wifi" osv. i bunden. En statusbar af en form?

op
31 brugere har stemt

Hvilken gruppe er det som dyrker: "Det bedste forsvar er et angreb" ?

PS: Profilbillede ER mit eget kontrafej - opdateret i år, så jeg skulle kunne genkendes til Beep messen - vi sés ;0)

op
31 brugere har stemt

Jeg elsker hvordan alle emner, ligemeget om de handler om Apple eller ej, altid kommer til at handle om kennyhansen.

op
28 brugere har stemt

Lige meget hvad @Kenny har gjord
Så hører det ikke noget stedet til at man ligefrem truer ham hvis han kommer til beep messe

Jeg ved godt at der står møgfald, men det ville jeg opfatte truende :)

Det kan godt være i syntes han er en idiot, fred være med det.
Men det er sku da langt ude at skrive sådan noget som i gør

Hold det hellere for jer selv :)

Og uden at kende grunden til at i er sådan efter ham
Så syntes jeg bestemt ikke at i er en skid bedre selv :)

Han kommer muligvis med en masse lort, men at angribe folk syntes jeg er langt værre :)

Og nej jeg holder ikke med Kenny, kender ham ikke :)
Men han er en middelalderen mand på 52 (ifølge hans tv2 profil) så det undre mig meget hvordan det kan være så slemt, okay jeg har ikke selv set det, måske jeg skifter mening hvis jeg selv havde erfaret det.
Måske er hans profil falsk og han er en 15 årige hormonforstyrrende teenager, så giver det måske mere mening :)

Syntes bare godt vi kan opføre os ordenlig og som voksne mennesker :)

Godnat folkens, sov godt og drøm sødt om gear, grej og gadgets ;)

op
29 brugere har stemt

Jeg har snart kørt med noget af det i beskriver længe se her :) http://ch4600.dk/bg.jpg

op
28 brugere har stemt

Jeg har snart kørt med noget af det i beskriver længe se her :) http://ch4600.dk/bg.jpg

op
28 brugere har stemt

Dér findes et hav af apps til Android, som kan ændre hele brugerfladen. Men pas på. Nogen af dem sætter hele opsætningen tilbage til fabriksindstillinger. Det gør jo ikke så meget, hvis man ikke som jeg har 88 aps. Mit råd er at lave backup af både apps og data. Og så pille kortet ud mens du installerer dit nye startsysten. Køb et godt. For ellers risikerer du at den springer tilbage. Især hvis du bliver udsat for en frysning.

op
32 brugere har stemt

@kennyhansen
tror jeg vil være lidt sød at svare på dit første spørgsmål
her er den så lockscreen App,en til iPhone uden jailbreake
""Billeder er i bunden af siderne""

http://itunes.apple.com/dk/app/smart-lockscreen-creator/id419890996?l=da...

den her er nu også okay bare ikke lige så lækker som den første ,D
http://itunes.apple.com/dk/app/lockscreen-calendar/id352903217?l=da&mt=8
og så er der den
http://itunes.apple.com/dk/app/lock-screen/id402793319?l=da&mt=8

kan komme med mange flere bare sige til xD

op
28 brugere har stemt

@cyber_system_tk
Det godt at se nogen som er logisk tænkende som dig :D
Desvære er "kennyhansen" ligeglad om den er til iPhone
da han ikke har en eller kunne finde på at få en tror ikke helt han har opdaget hvem som er mest Fan-boy er på Beep!!!

@c.sikora
Super lækker kommentar/test du har skrevet fedt at se nogen som tør prøve lidt af det hele før de kommer med dumme kommentar såden nogen som dig skulle vi ha nogen flere af. det kan jeg kun lære noget mere af :D
kunne ikke være mere enig med dig

op
32 brugere har stemt

Det var en skjult opfordring, hvis andre læsere ikke havde overvejet muligheden.

op
29 brugere har stemt

@maan09ai

Man har jo lov at håbe :D

op
27 brugere har stemt

Igen kenny, virker barnlig og irriterende.
Ved at skrive WRONG - BIG TIME!?!?!?! viser du kun mod på en diskussion du ikke kan vinde.
Derudover ved du ikke særlig meget om alt dette, hvorfor så kommentere? En hurtig søgning på google vil give dig ALLE de svar du vil have. Og hvis du er beeplæser ved du også hvordan man bruger Google, så gør det da?

op
31 brugere har stemt

Jeg er nu mest glad for min app "NO LOCK". Så ser min skærm ud som jeg vil have den, og jeg skal ikke bruge diverse slidere før jeg kan bruge min mobil.

op
32 brugere har stemt

Kan det gøres gratis??

op
31 brugere har stemt

1 time: http://i.imgur.com/2kj1w.png

op
28 brugere har stemt

Nu er jeg normalt meget imod at gå off-topic
Det er hellere ikke fordi det lyster

Men hvad er det lige Kenny har sagt i denne artikel som er så slemt
Det har jeg altså svært ved at se

Og jeg syntes vi skal være gode ved hinanden :)

Han spørger pænt ''Kan man få sådan én til iPhone ?''

Og lidt efter ''Er der så ikke noget med at garantien ryger fløjten ?''

Omkring 15 min efter kommer der en bruger med dette svar

@Kenny, hvad med at søge på Google?
Jeg føler du får alt din viden herinde fra, derefter er du rigtig arrogant mod alle andre, rigtig latterlig.
Jeg ville ønske jeg kunne blokere dine indlæg for de virkelig stressende og piskogende.

Det er da total irrelevant og helt unødvendigt
Det er nærmest en sviner

For jeg syntes at det @alexeimjrijna skriver er langt værre end det Kenny har skrevet i denne artikel :)

Ret mig hvis jeg tager fejl eller har misforstået noget

On-topic :)

Jeg er rigtig glad for HTC Sensations lockscreen, jeg syntes den er enkelt og smart også har den 4 hurtig genveje
Hvad mere kan man ønske sig af en låseskærm

Jeg syntes det er unødvendigt at en låseskærm skal kunne alt muligt andet, den har kun 1 funktion, og det er at låse telefonen op, hvorefter man kan gøre lige hvad man vil :)

op
30 brugere har stemt

Prøver i de Apps i anbefaler på mere end en telefon ? Et andet dansk site anbefalede den også her: http://www.appsandroid.dk/joomla/widgetlocker.html , og den har ikke virket på hverken min Legende eller min Desire. Faktisk crashede førstnævnte efter at jeg hentede den...så til jer læsere herinde...bare fordi at de anbefaler en app betyder ikke at den er god.

op
29 brugere har stemt

@magnusbl
Den hedder Europe Underground, og kommer både i light og bold. Tjek her: http://www.dafont.com/europe-underground.font
Og den er free

op
28 brugere har stemt

Jeg er en af dem der har haft iPhone's lige siden 3G'eren og simpelthen for at prøve noget nyt købte jeg for nogle måneder siden Galaxy S2. Efter at have rodet lidt med den og brugt den "på daglig basis" er min konklusion helt klar. Android er lækkert men der er mange steder hvor brugervenligheden halter. Det er selvfølgelig relativt fordi jo flere avancerede funktioner du jokker i den jo flere tryk skal der også ofte til for at udføre en bestemt funktion... Sådan er det. Der hvor android som system virkeligt halter efter min erfaring er på de apps man kan få. Stort set alle de apps jeg havde til iPhone kan jeg også få på android men langt over halvdelen af dem er så ringe kodet at de er ustabile og langsomme og det er selvom vi snakker apps fra store velkendte "firmaer". Det sker naturligvis også på iPhone men i direkte sammenlignet med android er det ofte en rigtig skidt kvalitet man får. Jeg har naturligvis fået dette bekræftet fra andre i samme situation.
Der hvor android market så tilgengæld har vist sig godt har jeg er konkret eksempel på. Hvis man har IHC lysstyring i sit hjem laver LK en app til både android og iOS... Den koster 199,- til iOS og 159,- til android. MEN på android kan jeg få et alternativ der virker bedre for 29,-. Det jeg vil frem til er at der ofte på android market findes et godt alternativ til den enkelte app. Det betyder også at junglen er større og der er mere skrald men indimellem finder man altså guldet ;)
Hvad angår at gøre mobilen personlig er jeg selv fløjtende ligeglad. Det er de apps jeg har der skal virke og gøre arbejdet for mig. Jeg er ret ligeglad med at kunne se f.eks en vejrudsigt eller kalender på min lock screen eller via en widget på home screen. Jeg ved at mange andre er rigtigt glade for dem og de er da også smarte men til undertegnede er de kun til at blære sig med.

Opsummeret er min erfaring at iOS det er hamrende stabilt - strømlinet og yderst brugervenligt hvilket også er med til at begrænse dets muligheder.
Android er knap så strømlinet og lidt mindre brugervenligt men giver dig muligheder for en masse andre ting som mange sætter pris på.
Dog savner jeg hver eneste dag apples økosystem med iTunes store - podcasts osv. der altsammen er samlet et sted. Det er altsammen en smagssag men android har indtil videre kun givet mig en ting jeg ikke kunne få på iOS og det var en billig app til styring af mit IHC og hvad angår flash så har jeg aldrig savnet det på hverken mine iPhone's - iPad's eller på min android.

Ovenstående er ene og alene baseret på egne erfaringer og jeg er helt klar over at vi har hvert vores brugsmønster hvor det typisk er dem der gerne vil rode med tingene og gøre det på deres måde der vælger android og dem der godt kan lide apple's måde at gøre tingene på (Inkl. mig selv) der vælger iOS.

op
26 brugere har stemt

Er selv meget glad for Android og kommer nok aldrig til at eje en iPhone da dets lukkethed ikke passer til mig.

Dog vil jeg sige at pattebørn som kennyhansen burde efterhånden blokeres fra kommentarerne her. Han opfører sig som en 8-årig skolepige og er med til at kører debatterne af sporet og over i det top barnligne.

Bliv dog voksen Kenny.

op
30 brugere har stemt

@kennyhansen
ja der ligger 3 App i App store til dette
der ser bare ikke lige smart ud :( det kun Dato og vejret

men nu det også lidt sjover med en Telefon som virker ik xD
Android har + og - det samme med iPhone
og må da også sige at Samsung galaxy s 2 og lg optimus 3d
er Telefoner som skubber Apple lidt ud men vi får at se når iPhone 5 kommer
håber der kommer mere til iOS 5 end vi har set nu

hvis Samsung galaxy s 2 og lg optimus 3d var på market den tid iPhone 4 kom
så var det nok også en af de 2 telefoner jeg havde i dag
så kald mig ikke fan får det er nok mere dig som er fan da du ikke kan se dig selv med en iPhone
Hvad med en windows phone 7 series ?
det først OS fra MS som faktis virker og køre glat og elegant
det største ved en Billig Android telefon som HTC xD
ser dog ud til de er ved at få styre på det med galaxy s 2

op
33 brugere har stemt

@kenny
FIY, så skal din android-telefon være rootet for at få fuldt udbytte af en app som Widgetlocker. Det skal du for at omgå 'the 5 second rule', som er en funktion implementeret temmelig dybt i Android. Simpelt forklaret betyder det, at Android blokerer baggrunds-apps i fem sekunder efter, at du har låst din telefon. Kig evt. selv efter i app'en.

Essensen af det er, at Android ikke er et ultimativt åbent system, helt uden restriktioner. Det er Slidescreen også et eksempel på. De har lukket ned for deres fremragende projekt, da Google ændrede på, hvordan 3. parts apps håndterer data fra Gmail-app'en.
http://larvalabs.com/blog/android/the-end-of-slidescreen/

Med hensyn til iOS, så findes der mig bekendt et utal af måder at customize din lockscreen på. Det kræves, at du er jailbreaket, men det gør det såvidt også til en vis grad på Android jfv. ovenstående.

Jeg har valgt Android fordi, at det passer mig bedre end iOS med de flere muligheder for customization og tilpasning - men det betyder ikke, at mulighederne ikke findes i iOS og andre steder. Og det betyder heller ikke, at man ved hver given lejlighed skal komme med sure opstød, hånlige bemærkninger eller over-kække kommentarer - det er ikke en børnehave.

Konstruktive og saglige debatter er derimod alle dage mere end velkomne. Tak.

Niklas Ernst

op
28 brugere har stemt

Alex #5 ...

"Jeg føler du får alt din viden herinde fra ... " !!!

WRONG - BIG TIME ???

op
30 brugere har stemt

#JJbaun
Please tell me where I said otherwise?
If you can't, stop coming up with hasty conclusions.

op
31 brugere har stemt

#5
Nu er mulighederne for individuel tilpasning jo også enorme på Android uden root, så det ...

op
32 brugere har stemt

@Kenny, hvad med at søge på Google?
Jeg føler du får alt din viden herinde fra, derefter er du rigtig arrogant mod alle andre, rigtig latterlig.
Jeg ville ønske jeg kunne blokere dine indlæg for de virkelig stressende og piskogende.

Garantien ryger hvis du sender den ind til reparation jailbroken. Hvis du kan gendanne den så den ikke er jailbroken mere har du din garanti (de kan ikke bevise den har været jailbroken)

Derimod hvis du vil roote en Android telefon skal du unlocke bootloaderen, hvilket Sony Ericsson f.eks. nemt kan se, derved ryger garantien.

Det skal siges ved jailbreak af iPhone gøres den mere svag sikkerhedsmæssigt, men det kommer helt klart an på hvad du downloader gennem cydia.

op
30 brugere har stemt

@Kenny
Hvad betyder det for dig om man kan få det til iPhone? Har du da sådan en?

op
28 brugere har stemt

KV ...

Er der så ikke noget med at garantien ryger fløjten ?

op
30 brugere har stemt

@kenny

ja, det tror jeg godt du kan, hvis du jailbreaker den :-)

op
30 brugere har stemt

Kan man få sådan én til iPhone ?

op
30 brugere har stemt

@Niklas Ernst

Hvilken font bruger du til din minimalistic text widget? evt. link til download :)

op
26 brugere har stemt

Jeg kunne godt forestille mig, at der er nogle, der giver Kenny et ordentligt møgfald til BEEPs messe. Velfortjent måske.

op
33 brugere har stemt

Hvilken Font bruger du??

op
32 brugere har stemt

Shoot me.. Har set de andre kommentarer nu ;)

op
29 brugere har stemt

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Seneste historier

Indtast din e-mail adresse

Redaktøren anbefaler

Apples top-tablet, iPad Air 2 er en hurtig, let og imponerende sag. Men underligt nok så er den også Apples egen største fjende. Du vil hellere have den end en iPad Mini.

Afstemning

Hvilken konsol skal du have?: