10.000 danske Gmail-konti hacket: Skift kodeord igen

Der går næsten ikke en dag, hvor ikke et nyt læk, et hack eller en sikkerhedsbrist ser dagens lys. Livet på nettet er en skrøbelig størrelse. Men det seneste læk rammer denne gang også os danskere.

Det har Google nu indrømmet i et blogindlæg, efter det i går kom frem, at en russisk webside havde 5 millioner lækkede emails og kodeord fra Googles Gmail.

- I denne uge har vi identificeret en række lister, der hævder at indeholde Googles og andre internetudbydere legitimationsoplysninger, skriver de.

Kan være gamle kodeord

Og noget tyder på, at man hellere må tjekke sit eget login. Det oplyser sikkerhedsekspert Peter Kruse til Computerworld.dk.

- Det tyder foreløbig på, at der er omkring 10.000 danske konti, der er blevet lækket, fortæller Peter Kruse fra CSIS og anbefaler man udskifter sit password.

Dog er der ingen grund til panik, da det tyder på, at den lækkede data er op til tre år gamle, så der er tale om mere eller mindre udaterede oplysninger.

Google selv oplyser da også, at ud fra deres beregninger er kun tale om 2 procent af de lækkede kodeord og emails, der er gyldige. De russiske oplysninger peger ellers på hele 60 procent er gyldige.

De mange brugernavne og passwords stammer ifølge Google ikke fra deres servere, men er sluppet ud fra andre sider, der bruger Googles login-oplysninger.