12-årige Mathias fandt Google-fejl

Foto: Privat

Sikkerhedshuller på nettet kan der desværre være mange af, men kunsten er at finde dem. Både for dem der vil udnytte dem, men også for dem, der vil lukke dem igen. Google har, som mange af de andre større it-selskaber, et program, hvor de opfordrer folk til at melde sikkerhedshuller, hvis de finder dem.

Det gjorde 12-årige Mathias Kujala fra Stockholm, som har gjort det til en hobby at lege med computere, som mange andre børn på den alder.

- Jeg forsøgte at rapportere eventuelle fejl på forskellige sider og har kun modtaget en tak tilbage. Men så så jeg, at Google betaler folk for at finde sårbarheder i deres systemer, siger Mathias Kujala til Expressen.se.

Og efter blot nogle timer med at lede, fandt han et sikkerhedshul i Googles tjeneste Translate, som han selv anslår som et alvorligt hul, ikke mindst på baggrund af de mange millioner brugere, der dagligt bruger tjenesten.

Noget kunne tyde på, at Google også selv anser hullet som alvorligt, da de belønnede Mathias Kujala med 3.000 dollar (ca. 16.700 danske kroner) for arbejdet.

Kilde: Expressen.se