23 rygter: Hvad vi ved om iPhone 6

Selvom Apple endnu ikke har meldt noget ud officielt, så er der et hav af informationer, lækkede sager og komponenter som giver et meget godt billede af den mest omtalte tekniske enhed i nyere tid, iPhone.

Men hvad ved vi egentlig ud fra rygterne. Business Insider har samlet det meste, og vi giver dig her overblikket.

1. Ny iPhone kommer den 9. september

Vi skal ikke vente alt for længe til Apple præsentere deres næste version af iPhone. Invitationerne blev sendt ud i går, og det hele kommer til at ske i Cupertino ikke langt fra Apples hovedkvarter i Californien.

2. SÃ¥dan vil den se ud

Intet er sikkert, men der har været mange lækkede billede af en bestemt iPhone-model med et noget anderledes cover, der kunne ligne noget fra iPad Air/iPad Mini-designet. Det afslørede websiden USwitch for nylig.

Opdatering: China Telecom kom ved en fejl til at lække dette billede på det sociale medie Weibo, der i Østen er mindst lige så stort som Facebook.

3. Den vil være tyndere

Mange af de lækkede billeder tyder på, at den nye iPhone vil være tyndere end forgængeren. Der har længe været en dummy-model ude, der skulle være bygget ud fra de rigtige mål, og her er det tydeligt, at den fylder mindre i landskabet på den kant.

4. Den kunne komme i sort

Sølv er blevet set i adskillige af de lækkede billeder, men måske vi også kunne se frem til en sort version, der er et skridt væk fra den grå variant i Space Grey. Billederne er fra Macrumours.com.

5. Og selvfølgelig i guld

Champagne er efter al sandsynlighed stadig i Apples farveskala, så forvent, at den nye iPhone vil have samme guld-farve som iPhone 5S.

6. iPhone 6 vil have en større skærm

Apple er det sidste smartphone-selskab der holder på de 4-tommer. Alle de andre har for længst lavet smartphones med større skærm. Men iPhone 6 vil være det første skridt i den store retning. Den vil være udstyret med en 4,7-tommer skærm.

7. En iPhone phablet kunne også komme

Hvis ikke 4,7-tommer er helt godt nok til dig, så kunne du bare hoppe over på 5,5-tommer. Flere rygter og kilder har længe snakket om, at Apple vil lancere hele to nye store iPhones, hvor den største altså har de klassiske phablet-mål.

8. Skærmen vil være ridsefri

Der er kommet lækkede rapporter ud om, at Apple skulle have købt en masse skærme i safir-glas, der skulle være noget af det stærkeste på denne jord. Det kan i hvert fald klare en hel del ridser.

9. Skærmen ser ud til at være helt åndssvag holdbar

Youtube-brugeren Marque Brownlee har for nylig lavet en længere video, med hvad han siger er iPhones safirkrystal-skærm. Og han sætter det i den grad på prøve. Blandt andet ridser han det med sine nøgler, stikker hårdt til det med en kniv og bøjer det under sin fod. Der sker intet!

10. Og den kan i den grad bøje

Fleksible skærme er det store fremtidshit, men selv om vi har set LG G Flex, så skal du ikke regne med at iPhone vil være en bøjet telefon. Men skærmen kan tydeligvis klare at bøje MEGET. Så der er en fremtid for en fleksibel iPhone.

11. Større men også meget skarpere skærm

Hvis Apple forstørrer skærmen vil de sikkert også gøre den endnu skarpere. Det påstår Apple-bloggeren Mark Gurman, der plejer at have gode forbindelser. Helt præcist vil 4,7-tommer skærmen have en opløsning på 1704 x 960 pixels, der er et skridt op fra 4-tommerens 1136 x 640 pixels.

12. Skærmen vil vibrere, når du trykker på den

Noget kunne tyde på, at iPhone vil have vibrerende feedback, når du trykker på skærmen. Ideelt til tastaturet, så man har en bedre fornemmelse af at skrive og trykke på tasterne på glasskærmen.

13. Hurtigere indmad og bedre batteri

Apple forbedrer altid processoren i iPhone og den nye skulle hedde A8. Og et af de fokuspunkter for den nye processor skulle være bedre udnyttelse af batteriet. Så det kunne da være dejligt med en iPhone, der kunne holde strøm lidt længere end den kan i dag.

14. TouchID bliver udvidet til Paypal

Det kunne være smukt, hvis Apples fingerscanner blev udvidet, så det ikke kun var skærmlås og iTunes-kode scanneren kunne bruges til. Og mens Samsung Galaxy S5 har åbnet op for Paypal, kunne man også forestille sig, at TouchID gjorde det.

15. Bedre kamera

Kameraet har længe været et vigtigt punkt for Apple, og du kan godt regne med at det bliver endnu bedre på den nye iPhone. Kinesisk kilde mener endda, at Apple vil implementere en elektronisk billedstabilisator, så man ikke oplever rystede billeder på samme manér i dag. Nokia allerede har fået godt fat på dette område og Apple kunne godt lære noget heraf.

16. Du kan måle meget mere med iPhone 6

En udvikler fandt noget kode i det nye iOS 8, der kunne tyde på, at den nye iPhone vil have flere sensorer. Blandt andet et barometer så den kan måle temperatur, højde og lufttryk. Det skriver 9to5mac.com. Det vil i så fald være den første smartphone med barometer.

17. Nyt software

iOS 8 er allerede blevet afsløret og vil være at finde i den nye iPhone. Det betyder et styresystem der har fået forbedret beskeder, emails og giver kameraet flere funktioner som blandt andet Timelapse. Der vil være Healthbook, som arbejder med tredjeparts målere og generelt vil det være et hak i den rigtige retning fra iOS 7.

18. Måske får den NFC

Mens andre mobilproducenter længe har smækket NFC (Near Field Communication) i deres mobiler, så de kan koble sig op med andre enheder blot ved berøring, så har Apple ventet lidt. Men måske er det denne version, der endelig får NFC, da teknologien også er blevet langt mere udbredt og forbedret. Nyeste rygter fra her slutningen af augustkunne tyde på det.

19. Trådløs opladning kunne være en mulighed

Selv om det ikke virker sandsynligt, så har websiden VentureBeat skrevet, at den nye iPhone kunne få trådløs opladning, som blandt andet Nokias Lumia-modeller kan bryste sig af.

20. Navnet kunne blive iPhone Air

Selv om iPhone 6 sikkert er et meget fint navn, så har der også længe været rygter om, at også mobiler vil få navnet, som Apple er så glad for, Air. De har både en iPad og en computer med det navn. Og med versioner af iPhone kunne phablet-versionen på 5,5-tommer godt få det meget passende navn.

OPDATERET

21. iPhone vil styre dit hjem

Selv om det mere eller mindre allerede er blevet afsløret, da Apple præsenterede iOS 8, så bliver HomeKit et stort nummer hos Apple. Via iPhone vil man kunne styre alt fra lys, dørlås, blender eller andet. Det har man umiddelbart kunnet længe gennem tredjeparts-selskaber, men nu vil Apple samle det og gøre det langt nemmere.

22. Den får bedre lyd

Lækkede billeder af diverse dele til iPhone tyder meget på, at iPhone også vil få bedre højtalere og derved lyd. Noget andre producenter længe har fokuseret på.

23. Et ur til din mobil

Og så skulle det være næsten sikkert, at Apple også vil præsentere deres iWatch. Uret der vil være iOS forlængede arm, og som vil knyttes op til Healthkit. Rygterne siger, at Apple vil fokusere meget på fitness og sundhed - præcis som konkurrenterne også gjorde tidligere på året.

Men uret giver god mening i forhold til at iPhone nu vil komme til at fylde mere i lommen. Brugerne har behov for at kunne ligge den væk, men stadig være på og se skærmen - her ville armbåndsuret være et mere end oplagt hjælpemiddel.