3 x Avatar på vej

Avatar satte i 2009 nye standarder for computergrafik i film og var spydspids for, at 3D blev standard i nye fladskærms-tv. Folk tog i biografen i hobetal for at opleve James Camerons 3D-verden med egne øjne, og fladskærmsproducenterne øjnede en ny mulighed for at sælge fjernsyn takket være den nye teknologi.

Mens hele 3D-teknologien har vist sig at være lidt af en fuser med begrænset nyhedsværdi, så var Avatar så stor en økonomisk succes for Cameron 20th Century Fox, at det nærmest er en selvfølge, at de sammen nu har offentliggjort planerne om tre nye film i Avatar-universet. Den første får premiere i 2016, de to næste i 2017 og 2018.

Optagelserne til de tre nye film starter til næste år, og de tre film vil blive filmet samtidig, som det også var tilfældet med RIngenes Herre-trilogien.

En trilogi var ikke nok

Oprindeligt var det kun meningen, at der skulle komme to nye film i universet, men det fandt Cameron ud af, ikke var nok:

- At bygge videre på den verden, vi skabte med Avatar, har været en sjælden og utroligt berigende oplevelse. Ved at skrive på de nye film har jeg fundet ud af, at Avatars verden, historie og figurer er blevet endnu mere levende, end jeg havde forventet, og det viste sig, at to film ikke ville være nok til alt det, som jeg gerne vill have op på skærmen, udtaler Cameron i en pressemeddelelse.

Det vil blive spændende at se, om de nye Avatar-film igen vil kunne presse teknologien på samme måde, som den første gjorde. Et godt bud ville være, at de kan være med til at skabe grobund for den nye 4K-teknologi, der langsomt er ved at blive tilgængelig for almindelige forbrugere. 4K-teknologien giver en langt højere opløsning på fladskærmen og er uden tvivl det næste store inden for fladskærmsteknologi.

Avatar er den film, der har tjent flest penge i biografen nogensinde, ligesom den har solgt flere Blu-Rays end nogen anden film.