Afsløret: Din iPhone ved hvor du var i går

Din mobil ved meget om dig. Også hvor du var i går. Så inden du smutter på stripbarer og i Fields, så sørg lige for at se denne video igennem.

Lokalitetstjenester på smartphones er ikke noget nyt. Et hav af apps registrerer hvor du befinder dig, så de kan give dig lokalitionsbaserede informationer og derved en bedre mobiloplevelse. Du skal dog først godkende det, før den begynder at samle de oplysninger ind.

Men vidste du også, at du kan tilgå alle oplysningerne så nemt som ingenting. At du kan klikke igennem alle dine destinationer, hvor og hvornår du var der.

Med den nye opdatering har Apple åbnet op for sit bagkatalog, så du nemmere selv kan styre hvad telefonen må og ikke må. Og i den forbindelse er dine konkrete lokationer også dukket op under et menupunkt kaldet 'Hyppige lokationer' under Indstillinger. Her gemmer en liste af dine seneste lokationer.

Vi viser dig hvor du kan se det henne, og hvordan du slår fra, hvis du er af den paranoide type.

Men hvis du sidder som Android-bruger behøver du ikke at føle dig alt for sikker. Vi har tidligere gennemgået det for Google og Android-brugerne, hvordan alle dine lokationer bliver gemt i skyen.

Her kan du se hvor Google gemmer det henne og hvordan du sletter de forskellige lokationer, hvis der skulle være behov for at gemme den shoppedag i Fields eller drengeturen på stripbarer.

Kilde: MX.dk