Ambitiøst mobil-projekt på vej mod fiasko

Som den første store koncern har Bloomberg støttet op om det ambitiøse Ubuntu Edge-projekt ved at smide 80.000 dollar i puljen, svarende til 100 Ubuntu-enheder, skriver TechCrunch.

Men der er endnu meget lang vej op til de 32 millioner dollar – eller godt 181 millioner danske kroner – som Canonical, der står bag Ubuntu-telefonen, har sat som mål for indsamlingen, der finder sted på 'crowd-funding'-sitet Indiegogo.

Med bare otte dage tilbage af den en måned lange indsamling er der endnu 'kun' indsamlet 9.942.235 millioner dollar. Der skal således indsamles over 2,7 millioner dollar om dagen de resterende dage, og dermed ser Canonicals storstilede projekt ud til at fejle.

Projektet kom ellers pænt fra start, og det lykkedes Canonical at få interesserede til at smide over 10 procent af det samlede beløb ind på bare en enkelt dag. Men siden da er luften nærmest gået helt af indsamlingsballonen.

Skulle det utænkelige ske, at Ubuntu Edge får indsamlet de 32 millioner dollar, bliver projektet det største 'crowd fund’ede' projekt nogensinde og slår smartwatch-projektet Pebble, der sidste år fik indsamlet over 10 millioner dollar på det konkurrerende site Kickstarter.

Når Ubuntu Edge ikke hele beløbet, får alle de, der er støttet projektet økonomisk, deres penge tilbage. Du skal lægge omkring 4.000 kroner for at sikre dig en Ubuntu Edge – men telefonen bliver kun produceret, hvis projektet opnår fuld finansiering.