Amerikansk iPhone-bruger lægger sag an mod Apple

Ikke alle er lige begejstrede for iOS 7's pangfarver. Billede: Scanpix

Mark Menacher er en mildest talt frustreret iPhone-bruger. Han lægger nu sag an mod Apple, efter at familiens enheder ufrivilligt har fået installationsfilen til iOS 7 på deres enheder.

Installationsfilen bliver automatisk hentet til telefonen, når man sætter den til opladning og har adgang til et trådløst netværk.

Installationsfilen installerer ikke iOS 7 uden input fra brugeren, men hver gang man genstarter telefonen opfordrer den til at installere iOS 7.

- Apples mangel på respekt for kundens præferencer i forhold til iOS 7 kan sammenlignes med bøllemetoder, skriver Mark Menacher i en statement i forbindelse med søgsmålet.

- Steve Jobs var hård imod Apple-ansatte i sin jagt på at gøre kunder tilfredse, men Tim Cook fremdyrker en kultur, hvor afsky for kundetilfredshed og jagten på profit har overtaget. Det er en fremgangsmåde, der til sidst vil fejle, fortsætter han.

Fjern installationsfilen og giv mig 50 dollars

Mark Menacher har fortalt CNET, at han vil have en måde at fjerne installationsfilen på, samt 50 dollars. Han overvejer at tage sagen til en højere retslig instans, hvis der er grundlag for det.

iOS 7 er ikke bare et komplet nyt design i forhold til iOS 6. Der kan også være kompatibilitetsproblemer med gamle apps, og så fylder selve opdateringen omkring 1 GB på harddisken. Det gør også en del iPhone 4'ere langsommere en da de havde iOS 6.

Apples iOS 7 blev downloaded af så mange brugere på en gang, da det blev frigivet, at Apples servere havde problemer med at følge med. Ifølge analysefirmaet Mixpanel er iOS7 lige nu på mere end 72 procent af Apples enheder.