Apple-brugere raser: Hvordan slipper jeg for U2?

Foto: Scanpix

Det var ikke kun iPhones og et Apple Watch, der blev præsenteret ved den seneste Apple-lancering.

Virksomheden meddelte nemlig også, at det irske band U2 havde valgt at udgive deres nye album helt gratis på iTunes, hvilket betød, at alle iTunes-brugere nu pludselig var i besiddelse af albummet.

Men det var bestemt ikke alle iTunes-brugere, der var lige begejstrerede for at vågne op og opdage, at der pludselig lå et helt U2-album i deres iTunes, som i øvrigt er overordentligt svært at komme af med igen.

For selvom man sletter albummet, vil det stadig ligge i musikbiblioteket på iCloud, man skal derfor helt ind og pille ved sine indstillinger for at komme af med ’Songs of Innocense’ som albummet hedder.

Og det har gjort mange brugere både irriterede, vrede og ikke mindst bekymrede over, at Apple pludselig ”påtvinger” dem musik og roder med deres iCloud.

Samtidig kommer lanceringen på et virkelig dårligt tidspunkt for Apple, der stadigvæk er involveret i en kæmpe hackingskandale, der brød ud for blot nogle uger siden. Det er nemlig lykkedes en eller flere hackere at få adgang til en række Hollywood-kendissers nøgenbilleder på iCloud, som de seneste uger er blevet lækket på nettet.

Og det har gjort iPhone-brugere bekymrede for sikkerheden.

På nyhedssitet Digiday forklarer sikkerhedsrådgiver Chester Wisniewski fra firmaet Sophos, hvorfor Apple har et problem.

- Når normale personer tænker, at deres cloud er deres private rum, og firmaet så lige pludselig ændrer på deres ting, bliver det helt klart for folk, at det slet ikke er tilfældet, siger han.

Det er ikke kun Apple, der har fået en over nakken for gratisalbummet. I øjeblikket bliver U2 også gjort til grin på de sociale medier, fordi bandet for nogle år siden gik i krig imod download af gratis musik – ulovlig download vel at mærke.

Mange mener nu, at det irske band pludselig er vendt på en tallerken.

Men hvis sandheden skal frem, så har U2 naturligvis ikke udgivet albummet helt gratis. Ifølge New York Times har Apple nemlig betalt 575 millioner kroner for aftalen med U2.