Apple: De bedste nyheder i 25 år

Foto: Designeren Martin Hajek har visualiseret et muligt hjemmesystem fra Apple. Foto: Martinhajek.com

Apples årlige udviklerkonference (WWDC) er som regel en stor ting i techkredse, men noget kunne tyde på, at i år er den endnu større. Det er i hvert fald hvad Apple selv gerne vil have os til at mene. Apples iTunes-chef Eddy Cue har udtalt, at Apple har de bedste produkter i vente i hele 25 år.

Der er da også meget på papiret i 2014 for Apple, der ser interessant ud. En ny og større iPhone, et nyt styresystem og måske et ur til håndledet. Men hvad er der helt konkret i vente? Vi prøver at skabe overblikket af rygter, så du er klar til senere, hvor det hele bliver sendt live.

iOS 8

WWDC har de seneste år været den helt store software-lancering, og der er nok også stor sandsynlighed for, at Apple vil vise det nye styresystem frem, iOS8. Det vil ikke være en stor grafisk forandring, da man tog dét spring sidste år, til stor kritik og modstand. Men siden da har Apple fået en smule mere styr på iOS7. Der er skam stadig mangler og uslebne kanter, der bestemt kunne have godt af en opdatering. Og det er hvad aftenen primært vil gå ud på.

Et af nøgleområderne er sundhed og træning, hvis man skal tro rygterne. En app kaldet Healthbook skulle kunne give brugeren oplysninger som puls, kalorieindtag, søvn og så videre. Alt sammen noget man har set før, men Apple plejer som regel ikke at være de første - de gør det blot anderledes. Og sundhedsmålinger på mobilen er stort, men det kræver som regel ekstraudstyr for rigtig at kunne fungere. Så hvad kunne Apple byde på her? Måske det berygtede iWatch.

Det nye system kunne også meget vel give iPad et skub i en mere produktionsvenlig retning, nemlig splitscreen. Ifølge 9to5Mac vil brugere af iPad Air få muligheden for at have to apps ved siden af hinanden, så man nemmere kan arbejde i to apps på samme tid. Som hvis du vil kopiere en tekst over i et dokument eller andet. Dog forventer flere, at det ikke konkret vil blive vist frem i aften.

Det smarte hjem

Kontroller og styr dit hjem med mobilen. Tænd lyset, sluk ovnen, slå alarmen til, åben døren og meget mere. Ting du faktisk allerede kan med din mobil i dag, men nu vil Apple også fokusere på det. Der er gået rygter om et nyt system, der vil kunne styre det hele samlet. Igen skulle det være med hjælp fra fysiske produkter, så flere påpeger da også, at annonceringen i aften i stedet vil blive set som en åben hånd til udviklerne mere end en konkret løsning. Men der er ingen tvivl om, at det er, hvor vi er på vej hen. Det intelligente hjem skal udnyttes og gøres endnu smartere, og at Apple går ind på det område, er bestemt ikke en dum ting for udviklingen.

OS X

Mac-computeren bliver også opgraderet tyder det på. Som regel har Apple brugt udviklerkonferencen til at få computer og det mobile styresystem til at snakke mere og bedre sammen, og i år vil næppe være en undtagelse. Ifølge 9to5Mac så skulle det nye computersystem være mere lig iOS7 skarpe og simple udtryk. I takt med at de to systemer deler flere og flere apps, så giver det også bedre mening. Der har længe cirklet lækkede billeder af nye iOS-apps som Preview og TextEdit, der indtil nu er velkendte Mac apps.

Siri

Den lille robotassistent er Apples barn, som de konstant pudser og nuser, så stemmestyringen bliver bedre og mere præcis. Næste skridt skulle være en mere intelligent Siri, der i samarbejde med lytte-tjenesten Shazam vil kunne lytte med på sange spillet i radioen, og så fortælle dig hvad du lytter til. Et skridt som Facebook også netop har taget. Alt sammen noget, der kan være med til at skabe mere interaktion med Siri og efterfølgende indhold. Her kan vi desværre endnu en gang heller ikke forvente, at Siri kommer på dansk.

Apple Maps

Det er en hård kamp sådan at tage kampen op mod Google på deres egen bane, men det er hvad Apple har gjort. Med deres Apple Maps har de fokuseret på at bringe kort-oplevelsen til iOS-brugerne. Det har betydet både fejltrin og succes, men noget Apple Maps i den grad mangler er navigation til andet end bil. Gående, cykler og ikke mindst offentligt transport - og det kunne Apple nu lave om på.

Ny iPhone 6

Apple skulle fortsætte i deres tovejs-stil og lancere to nye iPhones. En med 4,7-tommer skærm og en anden og noget større 5,5-tommer, der i den grad tromler lille iPhone 5S ned. Det er de store skærmes tid og nu ser det ud til at Apple ikke længere kan holde sig væk fra fadet. Men Apple skulle efter sigende stadig være i startfasen på produktionen, så det er de færreste eksperter og analytikere, der forventer at se nye iPhones i aften. Og det er det samme med iPads - de kommer til en seperat lancering senere på året. iPhone er mest sandsynlig en gang til september.

iWatch

Uret alle forventer, men som kun få ved hvornår kommer, kunne muligvis få en gæsteoptræden i aften. Med fokus på sundhed, det smarte hjem og wearables så kunne det være, at Tim Cook lige kort fremviste deres bud på det nye ur. Uret har haft en hel del underlige designs og udforminger, men indtil videre er det blot sikkert at sige, at det vil skulle blive brugt til at måle og sammenligne din sundhed. Og i betragtning af, at Google nu om kort tid lancerer deres Android Wear, så kunne Apple også været meget fokuseret på at tage en smule vind fra Googles sejl.

Apple TV

Det lille hobbyprojekt fra Apple ser ud til snart at få et spark op i graderne, og Tim Cook kunne meget vel vise hvilket skub de har valgt til den lille sorte boks. Apple har længe snakket meget om fjernsynet, og boksen er den direkte forbindelse. En opdatering kunne give den Siri og åbne op for tredjeparts-apps, og så ville den pludselig blive en slags forlænget iPad direkte forbundet til dit fjernsyn. Der har længe været snak om, at Apple endda snakkede tæt sammen med de amerikanske kabeludbydere, så man kunne se fjernsyn igennem boksen, men det er langt fra sikkert.

Om dette ligefrem er de bedste nyheder i 25 år fra Apple, må tiden jo vise, men der vil være tryk på kedlerne fra første sekund. Og for at holde styr på hvad der så kommer ud af kedlerne af enten varm luft eller reelle nyheder, har vi allieret os med Elektronistas Christiane Vejlø, der vil kommentere med fra webtv-studiet.

Vi satser på at sende live fra kl 18.45 med en kort optakt inden selve lanceringen går i gang, som du også kan følge her.

Kilde: The Verge