Apple gør iPad og Macs langt bedre

Forskellen til sidste måneds lancering af iPhone 6 var til at føle på. Der var ro på, der var tid til fordybelse og der væltede jokes af Apple-holdet. Men på trods af det, så havde rygterne allerede spoleret det meste af festen inden den overhovedet begyndte.

Rygterne havde talt sandt ned til næsten mindste detalje. Det handlede om nye iPads, ny iMac, Yosemite og en opdatering til iOS 8.

iPad Air 2 og iPad Mini 3

Aftenens store nyhed, der dog langt fra var overraskende, var iPad Air 2. En tyndere iPad med iPhone 6s gode kamera, Touch ID og noget hurtigere end den nuværende iPad Air. Der blev fremvist redigeringsapps, der i den grad kan få lov til at leve på sådan en sag.

Men mens iPad Air 2 kører den nyeste A8X-chip, så må den lige så nye iPad Mini 3 nøjes med den den 1 år gamle A7-processor. Den bliver ikke voldsomt meget hurtigere.

Dog bliver det begge med Touch ID, så du nu endelig kan åbne din iPad med fingrene. Og ikke nok med det, så bliver flere apps også opdateret, så i stedet for at skulle logge ind med kodeord på eksempelvis Evernote, så kan du bruge fingeraftrykket.

Begge kan forudbestilles fra i morgen via Apple.dk. Og hvor iPad Mini 3 kommer til en pris fra 2.999 kroner, så koster den billigeste iPad Air 2 3.799 kroner. De kommer i øvrigt nu begge i guld.

Ny iMac og Mac Mini

Ligeledes kunne Apple også præsentere opdateringer til deres computere, hvor iMac 27-tommer nu får Retina 5K-skærm. En skarpere skærm end 4K-skærme, så du rigtig kan nyde billederne og film.

Den nye iMac kommer til en pris fra 19.999 kroner og kan købes fra i dag. Apple.dk oplyser dog, at der en lille ventetid på 3-5 arbejdsdage.

De havde også tid til at opdatere Mac Mini. En opdatering der både gør den lille boks hurtigere, bedre og mere strømbesparende. Og det bedste er, at den også blive billigere.

Du kan købe en Mac Mini med 1,4GHz Intel i5-processor til 3.899 kroner. En oplagt lille computer, der kan bruges som dit foretrukne multimediecenter til fjernsynet.

Yosemite og iOS 8.1

Apple kunne også løfte sløret for det nye styresystem, Yosemite, der længe har været ventet. Første gang præsenteret til WWDC i juni og nu endelig langet over disken. Med et nyt design og fokus på samarbejde på tværs af enheder, skal det nok gøre glæde.

Styresystemet bliver gratis og kan hentes via nettet i dag på et ukendt tidspunkt.

Men for rigtig at kunne få glæden af samarbejdet mellem mobil/tablet og computer, så gælder det også om at hente opdateringen iOS 8.1, der kommer ud på mandag.