Apple iMessage: Fylder din mobil med spam

Det er ikke kun beskeder fra din mor, kÊresten eller vennerne, der kommer ind pÄ din mobil. I langt hyppigere grad er det ogsÄ reklamer for alt fra solbriller til slanke-produkter, der dukker op i beskederne.

Og Apple ser ud til at suge det meste til sig, skriver dr.dk.

30 procent rammer Apple

Apple har et sÄ stort problem, at helt op mod 30 procent af al spam, der sendes til mobile enheder, rammer iMessage. Det fastslÄr en ny undersÞgelse, foretaget af spambekÊmperne Cloudmark.

Det er specielt reklamer for solbrille-mÊrkerne RayBan og Oakley, der har ramt brugere hen over sommeren. Og klikker man pÄ de links, der bliver sendt ud i beskederne, bliver man fÞrt til websider, der kan spores til Kina.

Apples store spam-problem skyldes, at deres besked-system kan sende beskederne gratis, og kan sendes via email. SMS’er har stadig den fordel i dag, at de koster penge at sende mange steder i verden. Noget der gþr det mindre attraktivt for spammerne.

iMessage oplagt for spammere

Men med Apples iMessage, kan de bÄde gÞre det gratis og sende reklamen ud til alt lige fra iPads, iPhones og Macs, sÄ lÊnge brugeren har Äbnet op for funktionen pÄ sine enheder.

- Det er nÊsten som en spammers drÞm. Med fire linjer kode [...] kan de fÄ din Mac til at sende beskeder til hvem de har lyst til, siger Tom Landesman fra Cloudmark til magasinet Wired, og slÄr fast, at for blot et Är siden var spam via iMessage helt ukendt.

For spammerne krÊver det ikke andet end registrere sig pÄ iMessage-tjenesten. Og det kan gÞres med en email-adresse, som spammerne nemt kan gemme sig bag.

Apple reagere ikke pÄ klager

Wired skriver, at Apple er meget slÞve med at reagere pÄ klager fra brugerne. Spammerne fÄr lov til at vÊre aktive, lÊnge efter at brugerne har klaget over dem. Dog er der nu kommet et loft pÄ antallet af beskeder, sÄ man ikke bare kan pumpe tonsvis af spam ud til uskyldige brugere.

Det er bestemt ikke fĂžrste gang, at iMessage er i modvind og i problemer. Brugere, der skifter fra iPhone og over pĂ„ eksempelvis Android, fĂ„r pludselig ikke lĂŠngere visse beskeder, da brugerne bliver “lĂ„st” i tjenesten mellem Apples enheder.

Benytter du dig af iMessage og har du oplevet spam i dine beskeder?