Apple kan købe Beats: Det største Apple-køb nogensinde

Ifølge Financial Times står Apple til at overtage selskabet Beats Electronics, der blandt andet er kendt for deres ikoniske hovedtelefoner, der pryder gadebilledet - også herhjemme.

Bag Beats står musikmogulen Jimmy Iovine og rapperen Dr. Dre, der startede selskabet i 2008 og siden da har haft stor succes med både hovedtelefoner og tildels streamingstjenesten Beats Music.

Apple sælger allerede deres hovedtelefoner i Apple Stores verden over, men vil nu, ifølge adskillige kilder, blive en del af selskabet i næste uge, hvis parterne kan blive enige. Og netop at Apples indgående kendskab til kundernes behov for Beats-hovedtelefoner kan give et meget godt fingerpeg på hvorfor de køber selskabet.

Ny streamingstjeneste fra Apple kan være på vej

Samtidig har Beats også deres streamingstjeneste, der kom ud i januar, men som endnu ikke har haft den store succes. Det kan man heller ikke helt sige om Apples egne forsøg, iTunes Match og iTunes Radio, der fokuserer på hver sin del af streamings-delen, men som endnu ikke har formået at rykke det store ved konkurrenter som Pandora og Spotify.

En ny tjeneste leveret af Beats og komponeret af Apple kunne være det rigtige bud. Så i første omgang er Apple interesseret i selve hovedtelefonerne og teknologien de leverer, og på længere sigt kunne man forvente et nyt streamings-angreb fra Apple.

Hvad der gør købet lidt mere interessant, er at Beats tidligere har arbejdet tæt sammen med en del andre af Apples direkte konkurrenter. Blandt andet har Beats-teknologien været indbygget i HTCs telefoner og er også at finde i HPs laptops.

Vi følger op på sagen, når der er nyt.

Kilde: Recode