Apple skrotter dine høretelefoner

Apple har i al stilhed præsenteret en ny specifikation til deres Made-For-iPhone/iPad/iPod (MFI) program. Det skriver E24.

Specifikationen kaster lidt mere lys over, hvorfor Apple gjorde sit største opkøb nogensinde i sidste uge, da de betalte 2,75 milliarder kroner for Beats Electronics.

Ideen er, at høretelefonerne forbindes til iOS-enheder med det såkaldte "Lightning" stik - det samme stik som bruges til opladning af iPhone 5-modellerne.

Teknologi-journalisten Gordon Kelly skriver i en kommentar i det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, at han tror, at Apple dermed i fremtiden vil fjerne muligheden for at bruge det universelle plugin-stik, som næsten alle bruger i dag.

- Det kan betyde, at du må sige farvel til dine foretrukne høretelefoner, skriver Kelly og tilføjer, at Apple sandsynligvis vil begynde at sælge dyre adaptere.

Flere eksperter forventer dog, at Apple ud over at skumme en god gang fløde, også vil have fokus på støjreduktion og givetvis vil kunne give lydkvaliteten et løft.

TV 2’s egen ekspert, David Guldager, siger, at det nye tiltag er klassisk Apple.

- Det er et helt klassisk Apple-move. Man kan synes, det er super tarveligt, og at de nu igen viser det der lidt ”diktatoriske” behov for at have kontrol og selv bestemme over deres lukkede ”økosystem”, som forbrugerne så bare må rette ind efter, siger David Guldager og fortsætter:

- Omvendt er der også andre faktorer i det, som giver god mening for Apple. For hvis man kan udnytte den plads, som hullet til høretelefonens stik efterlader, så kan man måske optimere IPhonen endnu mere.

Hvorvidt EU-landende bliver berørt af Apples nye tiltag på længere sigt, er imidlertid tvivlsomt. EU er nemlig indstillet på, at alle mobiltelefoner skal kunne bruge den samme universelle oplader, og hvis Apple vil kunne sælge telefoner i EU, skal de rette ind – og det kan altså potentielt set betyde enden på "Lightning"-stikket på det europæiske marked.