Apples App Store slår salgsrekord

iOS-brugere er fortsat vilde med apps.

I hvert fald har de i 2013 købt apps for svimlende 10 milliarder dollar – eller hvad der svarer til næsten 55 milliarder danske kroner – i Apples App Store. Det oplyser Cupertino-selskabet i en pressemeddelelse.

Alene i december blev der handlet for næsten 5,5 milliarder kroner i App Store, hvorfra kunderne i alt hev tre milliarder apps ned fra hylderne. Det gjorde december 2013 til den travleste måned i hele App Stores femårige historie.

- Vi vil gerne takke vores kunder for at gøre 2013 til det bedste år nogensinde for App Store. Udvalget af apps i forbindelse med højtiden var forbløffende, og vi ser frem til at finde ud af, hvad udviklerne skaber i 2014, siger Eddy Cue, der chef for Apples internettjenester, i pressemeddelelsen.

Mens Apple selv beholder 30 procent af App Store-indtægterne, går 70 procent til app-udviklerne, som dermed har tjent over 38 milliarder kroner sidste år. Siden App Store blev lanceret i 2008, er der i alt blevet udbetalt mere end 82 milliarder kroner til de personer og firmaer, der har udviklet apps, som sælges fra den virtuelle butik.

Apple benytter lejligheden til at takke en række udenlandske app-producenter, der står bag storsællerter. På listen er blandt andre svenske Simogo, der kan prale med at stå bag flere App Store-sucesser, og islandske Plain Vanilla Corp, der har udviklet den populære QuizUp-app.

Også britiske, rumænske, japanske, kinesiske og australske udviklere bliver fremhævet af Apple som nogle, der er værd at holde øje med i 2014, men der er således ingen danske udviklere på listen.

Ligesom konkurrenten Googles app-butik, Google Play, rundede Apples App Store en million apps til iOS-enheder i 2013. Mere end halvdelen af dem er lavet specielt til iPad.