Apples Yosemite er ude: Hent det gratis her

Din gamle Mac har i dag fået nyt liv. Apple har sendt opdateringen ud til deres Mac-styresystem, der denne gang deler navn med den amerikanske nationalpark Yosemite.

Mac OS X Yosemite er en forandring, der kan ses i forhold til tidligere opdateringer. For Yosemite har en visuel designændring ikke ulig Apples iOS-forandringer. Der er farver, der er gennemsigtige paneler og det flade design får i den grad lov til at leve.

Et af styresystemets helt store nyheder er muligheden for at lade mobile enheder og computer tale sammen. Du kan vælge at tage et opkald på computeren, fortsætte et dokument fra computeren videre over på mobilen og ellers sende filer på tværs uden at det skulle blive et problem.

Apple viste hvordan man kunne lave ændringer i deres ligeledes opdaterede og gratis iWork-programmer, og hvordan disse ændringer fremgik med det samme på de andre enheder.

Det bedste ved opdateringen er, at det hele er gratis, så det er nemt at hoppe over på. Forvent dog først at mulighederne for rigtig at udnytte samarbejdet mellem computer og iPad/iPhone kan udnyttes, når iOS 8.1-opdateringen kommer ud på mandag.