Armbåndet der holder styr på hele dit liv

Sony Core er ikke som de andre ’wearables’, der er produkter du kan bære, som Google Glass, Galaxy Gear, Pebble og så videre. Sony Core er en sensor, der kan sidde i forskellige former for accessorize, som et armbånd eller en halskæde.

Tanken er at sensoren sidder der og samarbejder med din mobil. Den vil så holde styr på alt for dig. Her er der ikke kun tale om et armbånd, der skal holde styr på din træning, men derimod alt hvad du måtte foretage dig på mobilen eller hvor du to hen og i hvad du befandt dig i.

Sensoren opdager selv, når du eksempelvis spiller et spil på mobilen, sidder i en bil eller sover i din seng. Den tracker det og indfører det i en app kaldet Lifelog. Og i et flot visuelt design kan man så glide frem og tilbage gennem ens personlige tidshorisont, hvor du har haft sensoren på dig.

Bruges som en elektronisk dagbog

Den visuelle tidshorisont har informationer som vejret, hvad du så af film, hvor langt du løb, hvor meget du gik og så videre. Mulighederne er uendelige og er altså ikke blot et kig på dine bevægelser.

Jeg prøvede kort sensoren og et medfølgende armbånd, der både virker gennemført og pænt til at have på håndledet. I form af den meget pædagogiske app og de visuelle betegnelser af, hvad du har foretaget dig, kan sensoren og Lifelog-app’en bruges som en elektronisk dagbog, der holder styr på din hverdag for dig.

Ulempen er dog, at den skal være forbundet med din Sony-mobil. Altså ikke noget Nexus fra LG eller en iPhone. Selv siger Sony, at de satser på Sony Core vil komme en gang til marts til en pris på 99 euro, og vil komme med tre forskellige armbåndsfarver i første omgang.