Bekræftet: Samsungs mobilur om en uge

Det næste store slag vil ikke være i din lomme, men noget tyder på, at det i stedet vil foregå på din arm. Flere store selskaber har været rygtet til at komme med ur-lignende produkter, hvor det måske mest interessante hidtil er Apples grundet deres historik for innovation og fornyelse.

Men det er Samsung, der løber først med æren og muligvis også kunderne. De har i hvert fald nu bekræftet at deres pressemøde op til den store elektronikmesse IFA i Berlin vil handle om blandt andet deres Galaxy Gear – et armbåndsur med Android, der taler sammen med mobilen.

Samsung Galaxy Gear vil være et ur med mulighed for at modtage sms’er, tjekke apps som vejret og mails. Der er stor sandsynlighed for, at den kun vil kunne fungere sammen med en mobil og skal være forbundet med enten Bluetooth eller NFC, men intet er endnu meldt ud omkring det.

Ligeledes er der noget usikkerhed omkring udseendet på uret, hvor de seneste rygter tyder på en OLED-skærm på 2,5-tommer, som desværre ikke vil være fleksibelt.

Det er en af Samsungs topchefer, Lee Young-hee, der har udtalt til avisen Korea Times, at de vil lancere uret onsdag den 4. september til deres pressemøde og det vil være ”en bærbar koncept-enhed.

Der er noget tvivl om hvorvidt disse såkaldte ’wearable gadgets’ vil have den helt store betydning for markedet, men selv oplyser Lee Young-hee, at hun er ”overbevist om, at Gear vil tilføre et meningsfuld momentum til den mobile industri”. Noget der også kunne tyde på, at Samsung blot ser dette som en tidlig fase.

Sammen med uret vil Samsung også fortsætte deres populære kæmpe-mobil-serie, Note med Galaxy Note III, der vil blive præsenteret samtidig til pressemødet, der er med til at åbne IFA i Berlin fra den 6. til 11. september.