Blå dødsskærm plager iPhone 5

Flere iPhone 5 ejere har meldt sig på Apples support-side med problemer med den populære telefon, der plages af den Windows-lignende “Blue Screen of Death”, der rebooter enheden, når de bruger Apples iWork apps, skriver theverge.com

De fleste forbinder ellers problemet med ældre versioner af Microsofts Windows.

Meldingerne begyndte i september med brugere, der påstod, at deres iPhone 5 crashede, når de brugte iWorks apps. Nogle brugere postede videoer med problemet, der angiveligt viser sig, når man bruger multitasking-funktionen, mens de bruger iWorks apps, mens andre siger, at problemet opstår, efter at have lukket en af applikationerne ned.

Problemerne, der også kan vise sig under brug af iPad, får IOS-enhedens skærm til kun at vise blåt. Derefter genindstiller enheden sig selv. Flere siger endda, at den blå skærm også viser sig, selvom de ikke har brugt iWork apps, men under brug af Siri, og mens de har skiftet til andre apps.

Begrebet ”Blue Screen of Death” kommer fra et problem, der har plaget Microsofts Windows systemer siden version 3.1. Fejlen har endda sin egen side på Wikipedia.

Flere brugere foreslår, at man kan arbejde udenom fejlen ved slå iCloud-synkronisering fra ved brug af iWork apps. Andre brugere har foreslået, at afslutte iWork apps til IOS-startskærmen, før man forsøger at skifte til en anden app.

Apple har endnu ikke kommenteret problemet.