Bland din egen tv-pakke

Politikerne har krævet valgfrit tv-valg til danskerne, så man ikke skal slæbe sig til højere priser for kanaler, man alligevel ikke ser. Der har været taget spæde skridt mod valgfriheden, men valget har været meget begrænset. Indtil nu.

På et netop afholdt pressemøde i Yousees hovedkvarter kunne selskabet annoncere deres planer om valgfrie tv-pakker til deres 1,2 millioner kunder. I sommer gav de kunderne mulighed for at tilvælge en ekstra valgfri tv-kanal, der kunne skiftes hver måned, og i 2014 kommer de så med hele pakker, der kan sorteres, som man selv vælger.

Pakkerne kaldes stadig Grund-, Mellem og Fuldpakken, men hvor man før var låst i bestemte kanaler i Mellem- og Fuldpakken, vil Yousee-kunden nu kunne vælge frit mellem op til 100 kanaler, så man på den måde selv kan sammensætte sit behov.

- Du har stadig pakken, men du har nu valgfriheden til at  til- eller fravælge kanaler som man måtte ønske sig. Det vil sige, at vi ved at beholde pakke-konceptet stadig kan få de gode indkøbspriser fra broadcasterne, og på den måde kan vi tilbyde dette som de første i Europa, fortæller Ulf Lund, mediedirektør hos Yousee.

Op til 34 valgfrie kanaler

Grundpakken er udstyret med 25 kanaler som DRs kanaler, nabolandskanalerne, TV2, TV3, Kanal 5 og så lidt ekstra. Derudover kan man vælge Mellempakken, der i alt har plads til 35 kanaler, hvoraf de 10 er valgfrie og til sidst Fuldpakken med 59 kanaler, der giver hele 34 valgfrie kanaler.

- I en verden, hvor streaming påvirker vores tv-vaner, bliver vi nødt til at nytænke tv-pakkerne og tilføre mere fleksbilitet, først og fremmest fordi det er det, kunderne vil have. Med Bland Selv-konceptet udfordrer vi selvfølgelig den faste pakkestruktur, der sikrer, at alle kanaler i en given pakke kommer ud til samtlige abonnenter, men vi er ret sikre på, at vores faste pakker stadig vil fylde klart mest i landskabet, fordi vi selvfølgelig har valgt de mest populære kanaler, siger Mathias Berg, direktør for Yousee.

Mediedirektøren Ulf Lund uddyber, at man uden problemer vil kunne udskifte kanaler som man selv ønsker. Der er ingen begrænsninger om det er de dyre kanaler eller de mere billige - afhængigt af kanalens indhold. Eksempelvis koster en TV3 Sport mere end Kanal 4 for Yousee, men det vil ikke være generende for kunderne.

Man kan gratis skifte nye kanaler hver måned, men det kræver, at man skifter inden på et bestemt tidspunkt hver måned, så man skal ikke regne med, at man lige kan vælge en sports-kanal kort inden fodboldkamp-start.

Priserne bliver de samme som det nuværende valg på de tre pakker, og kræver ikke andet end et CA-modul til fjernsynet og så Yousees kort for at kunne gøre brug af valgene.