Brugte iPhones hitter som aldrig før

Billedet er ofte det samme. Op til en ny lancering af nye iPhones, stiger salget og interessen for de gamle på nettet. For så er der både brugere, der skal have udskiftet deres gamle iPhone for at få plads til en ny, og kunder der gerne vil spare lidt penge ved at købe en ældre model.

Men i år er interessen for de brugte iPhones steget mere end sædvanlig. De seneste seks uger har man oplevet, at 50 procent flere brugte iPhones til en samlet værdi af 200 millioner kroner er sat til salg på DBA.dk. Det viser en ny opgørelse som Spar Nord og Den Blå Avis har lavet i fællesskab.

- Vi har før oplevet denne interesse for de brugte iPhones op til en ny lancering, men aldrig i denne skala. Jeg vil tro, at det både er den høje forventning og spænding hvad angår de nye iPhone 5S og 5C, fortæller Anders Rasmussen, kommunikationskonsulent hos DBA og eBay Danmark.

iPhones er en god investering

Og meget kunne tyde på, at der findes en del brugere, der gerne vil være klar til den danske iPhone-lancering den 25. oktober. Et hurtigt kig på DBA.dk viser, at man kan købe en iPhone 5 med 16GB for omkring 3.500 kroner. Cirka 1.000 kroner billigere end de kommende iPhone 5C-modeller, der stort set er den samme model blot i plastik.

- Det som vi kan se i forhold til de øvrige smartphones som blandt andet Samsung Galaxy-modellerne, så holder iPhones en høj gennemsnitspris. Efterspørgslen er utrolig høj, så de er nemme at sælge videre, fortæller Anders Rasmussen, og slår fast, at det virker som en god investering, at købe en ny iPhone.

- Hvis man sælger sin et år gamle iPhone videre i god stand, så har man rigtig gode chancer for at få pengene ind igen. Det er hvad vi har set i de tidligere år, slutter Anders Rasmussen af.