Chatprogrammet MSN lukker i dag efter 15 år

I 15 år har især unge chattet med hinanden på MSN Messenger, men nu er det slut: Tjenesten lukker i dag. Der er blevet klikket på de grønne menneskelige ikoner og skrevet med klassekammeraterne, vennerne eller familien. Men det, der engang var en stor chatplatform, har de seneste år lidt en stille død, fordi allerede i 2012 meddelte MSN Messengers ejer, Microsoft, at man ville lukke ned for den tidligere så populære chattjeneste.

Årsagen er blandt andet, at Microsoft vil satse mere på programmet Skype, som Microsoft har opkøbt - for ikke færre end 8,5 milliarder dollar. MSN Messenger havde i 2009, under navnet Live Messenger, ikke færre end 330 millioner brugere på verdensplan. Det skriver BBC.

Det har i de seneste år primært været kinesere, der har benyttet tjenesten aktivt, mens meget af internetchatten i Danmark og andre vestlige lande er overtaget af bl.a. Facebook. Et program, der ikke fungerer i Kina.

Messenger lukkes: Det sker der med din konto

Når lukningen sker i dag, så er det efter flere år med informationer om Skype og reklame for, at brugerne af Live Messenger skulle skifte over til Skype. Noget, som de resterende brugere - primært kinesere - vil blive automatisk i dag, når Messenger officielt lukkes ned.

Allerede i 2012 begyndte transformationen fra Messenger til Skype: I dag sker så den endelig lukning af Messenger.