Dansk app med i Samsungs ur-satsning

Er du interesseret i vin, så har du sikkert allerede hentet den danske app-succes Vivino, der hjælper dig med finde, kategoriserer og analysere de vine du drikker. Og som en ud af blot otte forskellige app-producenter, har Vivino fået lov til at få en plads blandt de 70 forskellige apps.

Konceptet i Vivinos populære vin-app passede perfekt til det nye ur:

- Jeg tror Samsung godt kunne se det sexede i at man kan tage et billede af en vin med sit ur, og så med det samme læse alt om den, lige der på sit håndled. Det er lidt noget lir, men det er i sidste ende også praktisk og værdifuldt for brugeren, siger Theis Søndergaard, COO og medstifter af Vivino.

Og danskerne tog da også opgaven til sig, da opkaldet fra Sydkorea bød på det hemmelige projekt. Men det var ikke lige til, da den særlige version af app’en skulle laves på kun to måneder og i al hemmelighed, da ingen måtte kende noget til den endelige lancering.

Uret i pengeskab

En pakke fra Samsung i Korea ankom kort efter til København med en prototype af uret, som siden skulle opbevares i et pengeskab og ikke måtte forlade Vivinos kontor. For nedrullede gardiner stod udviklingen på – med adskillige problemer undervejs:

- Det var utrolig svært, for Samsung ændrede konstant i deres underliggende styresystem på uret. Det som virkede i går, virkede pludselig ikke længere næste dag. De var tydeligvis stadig selv i gang med at udvikle på uret, så det var bare om at følge med, siger Theis Søndergaard.

Projektet lykkedes dog, og Vivino er nu at finde på uret, der i første omgang er sat til udgivelse i USA til oktober.

Om selve uret bliver en succes er dog svært at spå om:

- Jeg er sikker på at selve konceptet omkring smartwatches vil slå igennem inden for den næste årrække. Men om det lige bliver Galaxy Gear eller et andet device som slår hul igennem til kunderne, det er svært at sige. Galaxy Gear er i hvert fald et spændende bud, og vi er stolte over at være med helt fremme, siger Theis Søndergaard.