Danske August skal spille VM i Brasilien

18-årige August Rosenmeier skal repræsentere Danmark til VM i Brasilien - for computerspillere. Han bliver kaldt ’Agge’ efter den danske fodboldspiller Daniel Agger. Foto: Morten Skovgaard

Om under tre uger rejser den 18-årige københavner August Rosenmeier med kælenavnet Agge til Brasilien, hvor han sammen med en ung fyr fra Herning skal repræsentere de rød-hvide farver.

Det er dog ikke på grønsværen, slaget skal slås - men derimod foran computerskærmen.

De to unge danskere har nemlig begge kvalificeret sig til e-sports-verdensmesterskabet i computerspilsfænomenet FIFA, som bliver afholdt i begyndelsen af juli.

August ’Agge’ Rosenmeier, der er tredobbelt Danmarksmester, dobbelt Nordisk mester og blandt de fem bedste FIFA-spillere i verden, er sågar favorit til at vinde hele den prestigefyldte turnering.

- Jeg glæder mig helt ubeskriveligt meget. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke gik efter at vinde. Men jeg vil heller ikke være skuffet, hvis jeg bare kommer i top tre og kan tage hjem med en medalje om halsen, siger han til tv2.dk.

- At jeg skal repræsentere Danmark, er selvfølgelig noget, jeg er stolt over. Men jeg ved også godt, at der er forventninger til mig. Personligt vil jeg gerne vise mig frem og samtidig vise, at vi stadig kan noget inden for fodbolden.

Det officielle verdensmesterskab i FIFA afholdes i Rio de Janeiro som en del af det traditionelle fodbold-VM, og det er netop det, der gør turneringen i år ekstra speciel, mener August ’Agge’ Rosenmeier, der har været med til det digitale VM to gange tidligere.

- Det bliver kæmpestort og giver lidt ekstra til oplevelsen, at det rigtige VM foregår samtidig. Jeg tror, at følelserne kommer til at sidde uden på tøjet. Jeg går da også at tænker over, at nu skal det være: Tredje gang er lykkens gang, siger August ’Agge’ Rosenmeier.

- Jeg har selvfølgelig fokus på selve turneringen, når vi er af sted, men vi kommer også til at opleve helt sindssyge ting. Der er som regel noget rigtig stort og luksuriøst på programmet. Vi skal ind og se en kvartfinalekamp, og jeg kunne forestille mig, at vi også skal møde nogle af stjernespillerne, siger han og tilføjer, at han drømmer om at hilse på de brasilianske spillere Neymar og Thiago Silva.

Men det handler ikke kun om sjov og ballade, for det bliver ogsĂĄ hĂĄrdt arbejde frem mod tuneringsstarten, understreger gymnasieeleven, som alene sidste ĂĄr tjente over 100.000 kroner pĂĄ at spille FIFA pĂĄ spillekonsol.

- Når vi kommer tættere på, træner jeg tre til fire timer om dagen. Jeg kommer også til at spille med Anders (Anders Bollerup - den anden dansker, som har kvalificeret sig til finalen, red.). Der er ting i spillet, der er anderledes, når man sidder ved siden af hinanden i virkeligheden og ikke kun er online, forklarer August ’Agge’ Rosenmeier.

- Det bliver en form for bootcamp eller træningslejr i dagene op til, vi tager af sted. Vi kommer enten til at sidde hjemme hos en af os, eller også stiller vores hold måske et værelse på en internetcafe til rådighed.

Der er 120.000 kroner og to billetter til showet, hvor verdens bedste fodboldspiller bliver kåret, på højkant i FIFA Interactive World Cup, som turneringen hedder, og det giver ifølge den unge spilentusiast ”et ekstra adrenalinsus”.