Dansker har flere fans på nettet end Timberlake

Benjamin Lasnier.

Det navn siger dig nok ikke umiddelbart noget. Men faktisk er drengen bag navnet på bare et år blevet en stor stjerne på nettet, hvor han dagligt deler selvportrætter med hele verden.

Benjamin Lasnier er 14 år og kommer oprindeligt fra Vejle. I påsken 2012 besluttede han sig for at oprette en konto på det Facebook-ejede netværk Instagram. Første billede var et selvportræt, hvor den unge knægt med omvendt kasket på hovedet kigger direkte i kameraet og smiler.

Siden da er antallet af følgere nærmest eksploderet, og i dag er der over en million mennesker, som følger med i hans teenageliv. Til sammenligning har verdensstjernen Justin Timberlake i skrivende stund 991.299 følgere på Instagram, Lady Gaga 997.609, mens vores egen Medina kan prale med 76.615 følgere.

Ifølge Thomas Bigum, førende ekspert i sociale medier og medstifter af Social Academy, skal forklaringen på den store Instagram-succes findes i Benjamin Lasniers udseende.

- Det handler rigtig meget om gode gener. Min veninde spurgte sin datter på 12 år, ’hvorfor følger du egentlig ham der Benjamin’. Hun svarede ’fordi han er lækker’. Han er fuldstændig ligesom en popstjerne – han er bare ikke kendt for musik, men for kyssebilleder på Instagram. Men nu er den ide så også taget, og uden at vide det med sikkerhed kommer der nok ikke en Benjamin nummer to. Hans store fordel er, at han var først med det her, siger han til tv2.dk.

Følger i Justin Biebers fodspor

Benjamin Lasniers fans kalder sig selv ’Benzilers’ – inspireret af Justin Biebers fans, ’Beliebers’. Og det er langt fra tilfældigt, for den unge Vejle-dreng ligner til forveksling det verdenskendte teenge-idol, som i øvrigt har 8,7 millioner følgere på Instagram.

- Benjamins succes har alt med Justin Bieber at gøre. Han er jo en cute lille knægt, der ligner Bieber – og så er han oven i købet Bieber-fan, hvilket er noget usædvanligt for en dreng. At springe ud som dedikeret Bieber-fan er jo ellers sådan noget, der koster slag i skolegården. Men han poster en masse ting om Bieber på de sociale medier, og det har givet ham noget at rulle på – han rammer jo lige ind i Bieber-målgruppen, som i den grad har brug for idoler, forklarer Thomas Bigum.

- Jeg tror ikke, der er særlig mange danske piger på 12-13 år, der ikke ved, hvem Benjamin Lasnier er. Men det skal selvfølgelig siges, at en stor del af hans følgere er fra udlandet.

At Benjamin Lasnier er blevet lidt af et internetfænomen, er ikke gået de udenlandske mediers næser forbi, og store aviser som blandt andre The Guardian har tidligere skrevet artikler om hans bemærkelsesværdige Instagram-berømmelse.

Hvor Benjamin Lasnier i begyndelsen var kendt for at ligne Bieber, er han i dag mest bare kendt for at være kendt. Når han poster et billede på Instagram, kan det uden problemer få over 15.000 likes.

tv2.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra Benjamin Lasnier selv, men hans PR-ansvarlige oplyser, at han i øjeblikket er ude at rejse og derfor ikke har mulighed for at medvirke.