Danskerne er vilde med iPhone 5S

3 havde midnatsåbent og masser af danskere stod i kø. Billede: Dennis Skyum

Natten til fredag blev de nye iPhones sat til salg i Danmark og flere steder lå folk i kø for at være nogle af de første til at få fingrene i de nye smartphones.

Teleselskabet 3’s butikker var en af de steder, der holdte midnatsåbent, og kommunikationskonsulent for 3, Hanne Damgaard melder, at interessen for de nye telefoner var langt større end da 4S udkom.

- Der var omkring 750-800 der endte med at stå i kø, hvilket var flere end tidligere år. Vi havde valgt at holde åbent i alle 3's butikker også i udvalgte FONA-butikker, hvor 3 har en shop inde i butikken, fortæller hun til tv2.dk

Umiddelbart lader det til, at 5S er den helt store sællert, mens salget af 5C har været lidt mindre voldsomt. Den mest populære farve til 5S har vist sig at være den luksuriøse GOLD, og det gælder på landsplan.

5C i løssalg i dag

Telias kunder har også taget vældig godt imod de nyeste telefoner. Der er dog langt flere der er interesserede i 5S end den lidt billigere og farverige 5C. Det fortæller kommunikationsrådgiver hos Telia, David Engstrøm

- Vi har haft folk skrevet op på venteliste, så det er lidt svært at bedømme præcis hvor godt det sælger endnu, for der kan sagtens være folk, som ender med ikke at købe dem, men jeg kan sige, at 5S er helt sikkert den mest eftertragtede af de to telefoner. Dui vil allerede kune finde 5C i løssalg i dag, siger han.

Selv om telefonerne sælger som is på en varm sommerdag, så er der stadigvæk partier af dem tilbage, så du har stadigvæk mulighed for at få en ny telefon med dig hjem i dag.