De første iPhone-tests: Alt er bedre, intet er anderledes

Vi danskerne bliver nødt til at vente til fredag den 26. september før vi kan klamre fingrene om de to nye iPhones. Men i udlandet kan man få fat på den på fredag.

Vanen tro har de amerikanske anmeldere dog allerede skaffet sig adgang til de to dyr, og har i dag løftet sløret for deres meninger om modellerne. Her kommer det frem, at anmelderne er enige om, at den mindste iPhone på 4,7-tommer vil være det mest oplagte valg for de fleste brugere.

Og ellers er de overvejende positive. Der fokusereres på størrelsen, kameraet, skærmen og designet som det positive. Mens nogle anmeldere fremhæver blandt andet batteritiden og prisen som negative ting.

iPhone 6 er det bedste valg

Både TechCrunch og The Verge slår fast, at iPhone 6 (4,7-tommer) er den bedste nye smartphone på markedet. Den kommer med alle de rette forbedringer uden at have ændret voldsomt meget på formen.

- Alt er bedre, intet er anderledes, som The Verge konkluderer i deres anmeldelse, der samtidig slår fast, at Apple ikke gør det synderligt anderledes i forhold til konkurrenterne. De har ikke fundet den gyldne mellemvej til den store skærm.

- Den (4,7-tommer iPhone) tilbyder forbedringer på næsten alle måde, der betyder noget, og den leverer dem i et slående nyt design, der balancerer forbrugernes efterspørgsel efter større skærme med en tynd, let og holdbar sag. Det er Apples mest attraktive telefon, visuelt, og 4,7-tommer størrelse vil generelt være mere tiltrækkende end iPhone 6 Plus’ større proportioner, skriver Techcrunch i anmeldelsen.

Stor iPhone 5,5”

Den store model får lidt flere hug på vejen. Den kan være sværere at benytte, og så er der færre apps, der udnytter den store skærm.

- iPhone 6 Plus er vanskelig at bruge med én hånd, og føles endda mindre behageligt end telefoner af samme størrelse. Dog får du mere en iPad-lignende brugeroplevelse på en meget mindre enhed. Det har også en længere batterilevetid end den mindste iPhone 6, samt et bedre kamera. Husk det, når du beslutter dig for, hvilken af de to enheder til at købe, skriver Engadget.

Dog er Cnet.com ikke enig i bedre batteri. Selv om modellerne skulle være specifikationsmæssigt bedre end forgængerne, så viste deres uafhængige målinger noget andet.

De konkluderer, at det bedste ved iPhone 6 Plus er, at du i stedet kan købe en iPhone 6, spare penge og få akkurat den samme telefon, men med mindre skærm.

Kameraet er en vinder

Apple har altid fokuseret meget på deres kamera. Og det skulle have fået noget af et hak i vejret. Det skyldes ikke mindst den indbyggede billedstabilisator i iPhone 6 Plus. Mashable og The Verge er enige om, at det nu næsten er nødvendigt for dig, at optage slowmotion-videoer, da det nu ser voldsomt lækkert ud.

- Ligesom slowmotion-video og time-lapse billeder, så får denne stabilisering alt til at se bedre ud. Jeg har allerede skudt og delt langt mere video på iPhone 6 end på andre smartphones jeg nogensinde har brugt, skriver David Pierce i sin anmeldelse på The Verge.

Du må vente på de danske anmeldelser til næste uge.