Den skal slå både PS4 og Xbox One

Spilselskabet Valve har en spændende plan. De vil have Steam-maskiner i stuerne rundt omkring i verden. Steam-maskinerne skal være en konkurrent til Xbox One og PS4, men kan have forskelligt design og indmad.

Maskinerne er spilselskabet Valves store drøm og vision. At lave spillemaskiner til stuen, der kommer fra forskellige producenter, med forskelligt design og har forskellige specifikationer men som i bund og grund skal fokusere på det samme – spil til fladskærmen.

Se det som computere med Windows, men i stedet for computere er det bokse under fladskærmen og i stedet for Windows er det Valves eget styresystem Steam OS, der er henvendt til spillerne.

Tanken er, at Valve selv leverer styresystemet, og så kan tredjeparts-selskaber, som pc-producenter og andet komme med design og specifikationer. Sammen skal de bygge spillemaskinerne. Og det er der nogle, der allerede har gjort.

Valves egen prototype var ikke den billigste variant, der samlet ville koste næsten 10.000 danske kroner, men iBuyPower har nu lavet en ny Steambox, der mest af alt ligner en hvid Playstation 4.

Der er tale om en spillemaskine med PC-indmad som AMD-processor med flere kerner, en Radeon R9 207-grafikchip og 500 GB harddisk. Valves egen controller med en nytænking af styrepindene vil følge med og det hele vil komme ned på små 499 dollar (ca. 2.800 kroner), den samme pris som Xbox One koster i USA.

Tanken er, at iBuyPowers Steambox vil blive præsenteret første gang på CES 2014 i Las Vegas til januar, og så efterfølgende komme ud i butikkerne i løbet af året.

Generelt ventes der mange varianter af Steam-maskiner på CES i år, der er fra den 7. Til 10. januar.