Denne brille udfordrer Google Glass

Er du ikke så tosset med Google Glass-looket, så har et hold italienske designere måske løsningen.

Holdet er nemlig i gang med at udvikle Android-brillerne GlassUp, som de selv kalder et enkelt, billigt og stilfuldt alternativ til Googles kommende briller Glass. Det skriver PC World ifølge Computerworld.

Designerne udvikler både et ’Classic Look’- og et ’Sporty Look’-brillestel, som får en pris på omkring 1.700 danske kroner – altså langt under Googles version, som forventes at komme til at ligge på cirka 8.500 kroner.

GlassUp byder på stort set samme funktionalitet som Googles produkt, men modsat Google Glass kan GlassUp kun modtage data og altså ikke filme og optage lyd i det skjulte, hvorfor produktet næppe vil rejse de samme bekymrende privatlivsspørgsmål, som Google i øjeblikket må svare på.

Om forskellen på de to brilleprojekter siger GlassUp-topchef Francesco Giartosio følgende:

- I stedet for projektering af information på kanten af den ene side af glasset med en projektor, vil GlassUp i stedet bruge en dedikeret linse indlejret i selve glasset.

Projektet skal finansieres med ’crow-funding’, og holdet bag forsøger i øjeblikket at indsamle omkring 850.000 danske kroner via Indiegogo. Men selv hvis hele beløbet ikke bliver skrabet ind, kommer GlassUp alligevel på markedet, lover udviklerne, fordi der allerede er fundet villige investorer.

Den endelige version af GlassUp er angiveligt klar til kunderne i februar 2014. Læs mere om GlassUp-projektet her.