Denne knap gør din smartphone langt smartere

Det hører sig virkelig til sjældenhederne, at et projekt på crowdsourcing-siden Kickstarter formår at indsamle de nødvendige midler på mindre end et døgn. Et af de få projekter, det skete for var smart-uret Pebble, men nu er det også sket for Pressy. Og med god grund.

Det lille stik, som skal placeres i mobilens høretelefon-stik giver dig nemlig en ekstra, programérbar knap, så du meget hurtigt kan få adgang til funktioner, uden at du skal til at åbne for telefonen.

For eksempel kan du med et kort tryk starte telefonens lommelygte, med et langt tryk sætte den på lydløs og med et dobbeltklik tage et billede. Og det smarteste er, at du selv kan vælge funktionerne. For eksempel kan du indstille den til at checke ind på sociale netværk, til at sende din nuværende position til en anden telefon (som en form for nødopkald), automatisk sende en SMS eller tage et skærmbillede.

Og det bedste er, at Pressy allerede fungerer. Folkene bag har prototyper, der virker, og årsagen til, at de nu laver en Kickstarter-indsamling er, at de vil presse prisen så langt ned, som muligt, før de kan begynde at masseproducere den lille ekstra knap til mobilen. Og prisen bliver ganske overkommelig - for sølle $17 plus fem dollar i forsendelse til Danmark kan du allerede nu forudbestille den med levering engang i starten af næste år.

Du kan læse meget mere om Pressy på projektets Kickstarter-side.