Denne nye tablet skal slĂĄ iPad mini

Produktchef for Android, Hugo Barra, pĂĄ scenen i San Francisco. Foto: Google

Sundar Pichai, der er ny chef for bĂĄde Android og Chrome, havde onsdag aften dansk tid inviteret en udvalgt journalistskare til morgenmad i San Francisco samt interesserede til at kigge med via et live-feed.

Og selvom presseeventen var relativ lille, var det alligevel en stor nyhed, han og resten af Google-holdet annoncerede. De afslørede nemlig, hvordan de vil forsøge at gentage salgssuccesen fra Nexus 7-tableten, der blev lanceret sidste år, og som ifølge Google har stået for mere end 10 procent af alle solgte Android-tablets til dato.

Anden generation af Nexus 7, hvis hardware endnu engang er lavet af ASUS, er næsten to millimeter tyndere og 50 gram lettere, men har ligesom forgængeren en skærm på syv tommer, hvorfor den uden tvivl bliver en skarp konkurrent til Apples iPad mini, hvis skærm er 7,9 tommer.

Skærmopløsningen på 1.920 x 1.200 pixel (323 ppi) er dog væsentlig højere end iPad minis, og ifølge Google selv er der her tale om “den syv tommer-tablet i verden med den højeste opløsning’. Desuden er der tilføjet 30 procent flere farver i skærmen.

Tableten, der er holdt i et sort-i-sort-design, har også fået kamera på både for- og bagside på henholdsvis 1,2 og fem megapixel. Inde i tableten sidder der en næsten dobbelt så hurtig processor som forgængerens – nemlig en 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro. Mængden af RAM er fordoblet fra en til to gigabyte, og ydeevnen i forhold til grafik er firedoblet.

FĂĄr den nyeste version af Android

Nexus 7 (2013) bliver den første enhed, som får den nyeste version af Android-styresystemet indbygget, 4.3, der fortsat er en del af Jelly Bean.

Der er således tale om en mindre software-opdatering, der gør, at brugerne vil opleve bedre ydeevne i apps og spil, hvor det hele fungerer mere flydende.

Af nyheder fremhævede Google blandt andet funktionen ’Restricted Profiles’, som gør det muligt at sætte begrænsninger for hver enkel brugerkonto på enheden. Det betyder for eksempel, at forældre kan bestemme, hvilke apps deres børn skal have adgang til – herunder også køb inde i apps.

Bluetooth er også blevet forbedret i Android 4.3 i form af Bluetooth Smart-teknologien, som gør, at enheden kan forbindes til andre enheder uden at tappe batteriet. Android 4.3 understøtter desuden 1080p-video, og Google annoncerede et samarbejde med Netflix, der betyder, at det nu er muligt at streame indhold fra tjenesten i fuld HD direkte på din Android-enhed.

Udrulningen af opdateringen til Android 4.3 begynder i dag og kommer til Nexus 7 (2012-modellen), Nexus 4, Nexus 10 og Galaxy Nexus.

Rammer markedet sidst i juli

Den nye Nexus 7 kommer i tre forskellige modeller: 16 gigabyte (WiFi) til 229 dollar, 32 gigabyte (WiFi) til 269 dollar og 32 gigabyte (WiFi og 4G/LTE) til 349 dollar.

Tableten kommer på markedet i USA 30. juli, mens den blandt andet kommer til Storbritannien og Tyskland de efterfølgende uger. Danmark var ikke på listen, så noget tyder på, at vi først får den at se herhjemme i tredje bølge. En dansk lanceringsdato kendes således ikke endnu.

Anden generation Nexus 7-specifikationer:

  • Android 4.3 (Jelly Bean)
  • MĂĄler 200 x 114 x 8,65 millimeter og vejer 299 gram
  • Syv tommer stor skærm med en opløsning pĂĄ 1.920 x 1.200 pixel (323 ppi)
  • 1,5 GHz Snapdragon S4-processor
  • To gigabyte RAM
  • Front- (1,2 megapixel) og bagsidekamera (fem megapixel)
  • Stereohøjttalere med Fraunhofer virtual surround sound
  • Op til ni timers batterilevetid ved afspilning af HD-video, 10 timers surfing pĂĄ nettet
  • Understøtter NFC, trĂĄdløs opladning og 4G/LTE