Denne tandbørste sladrer om dine dårlige vaner

Foto: Scanpix

Allerede længe inden, at verdens største elektronikmesse CES tirsdag slår dørene op for besøgende i Las Vegas, er der sivet interessante smånyheder ud fra messen.

En af dem er Kolibree Smart Toothbrush, der er en intelligent el-tandbørste, som analyserer din tandbørstning og giver dig detaljer om dine børstevaner for på den måde at hjælpe dig med at forbedre din overordnede mundhygiejne. Det skriver amerikanske The Verge.

Tandbørsten, der er lavet af et nystartet fransk firma, indeholder en sensor, som tracker de områder af din mund, du børster. Kolibree kan via Bluetooth forbindes til en tilhørende app til iOS- og Android-enheder.

De data, som tandbørsten indsamler, bliver synkroniseret med app’en, og på den måde kan du se, om du har børstet længe nok, og om du har fået samtlige flader og afkroge med. App’en giver dig ros, hvis du forbedrer dig, og for at motivere dig får du karakterer for dine tandbørsteevner.

Kolibree-tandbørsten forventes at ramme markedet senere på året til en pris på mellem 100 og 200 dollar, eller hvad der svarer til 547-1094 danske kroner, afhængigt af modellen. Firmaet bag Kolibree lancerer til sommer en 'crowd-funding'-kampagne på Kickstarter, der skal samle penge ind til at realisere projektet.

TV 2 Beep-redaktionen er i disse dage til stede i Las Vegas og vil løbende sørge for at give dig nyheder, interviews og første indtryk fra CES.