Derfor slår dine hovedtelefoner ALTID knuder

Ledningerne til dine iPhone-hovedtelefoner har en daglig agenda i din taske: At blive så sammenfiltret på kortest tid muligt. Du kender udmærket den rødglødende frustration, når man sidder med den gordiske knude foran sig, og prøver at få den hvide ledning til at makke ret, uden at rive det hele voldsomt fra hinanden.

Men hvordan kan ledningerne HVER ENESTE GANG ende op som ét stort knudepunkt i tasken, når nu de var blevet lagt så sirligt ned? Her gælder det om at tælle roligt til 10.

Et videnskabeligt faktum

Og når det så er gjort, så kan du tage videnskaben til dig og vide, at det ikke er dig, men dem (red. ledningerne) den er gal med.

Et videnskabeligt faktum er nemlig, at sammenfiltreringen skyldes både ledningens længde og mængden af ’agitation’, som de bliver udsat for. Altså hvor meget de rystes rundt i tasken.

Forskningen af ledningerne viser, at hvis man har en ledning, der er mindre end 46 cm, så vil ledningen næsten aldrig blive sammenfiltret. Men hvis ledningen er mellem 46 og 150 cm, så er chancen hele 50 procent for en god omgang ledningesuppe. Det bliver dog ikke værre jo længere ledning er.

Knuderne sker spontant

Apples hovedtelefonsledninger er 139 cm. Og som andre hovedtelefoner er de Y-formede, der kun gør sandsynligheden for sammenfiltring endnu større, da der reelt er tale om tre ledning-ender, der kan filtres sammen.

Det skræmmende (eller fascinerende, afhængigt af hvordan du ser på det) ved det hele er, at fysiske love er med til, at slå knuder på ledningerne. Knuderne sker helt spontant af sig selv, afslører forskningen.

Så næste gang du finder dine hovedtelefonsledninger sammenfiltret i din taske, så ved du hvorfor.

Kilde: Business Insider