Derfor venter vi på det trådløse kreditkort

Alt tyder på, at du inden for en overskuelig fremtid vil kunne betale for dine varer i det lokale supermarked uden at køre dit kort igennem en kortterminal.

De fleste danske banker med undtagelse Af Danske Bank og Nordea, har nemlig lavet en aftale med Nets om at bruge NFC-teknologi i deres internationale kreditkort.

Den såkaldte NFC-teknologi gør det muligt at betale blot ved at holde dit kort op foran en terminal. Og hvis du køber for mindre end 200 kroner, slipper du endda for at trykke din pinkode.

Til at starte med er det dog kun de internationale kreditkort som for eksempel Visa og Master Card, der kommer til at benytte teknologien.

- Detailhandlen, bankerne og Nets står sammen for udviklingen af Dankortet, og man drøfter i øjeblikket i fællesskab muligheden for at kunne tilbyde trådløs teknologi på Dankort. Det er ikke intentionen, at Dankortet skal være først med nye teknologier, hvorfor det er helt naturligt at den trådløse teknologi vil komme på internationale kort først, siger Ulrik Marschall, der er kommunikationskonsulent hos Nets til tv2.dk

Det sidste skal på plads

Coop som ejer Brugsen, Irma, Kvickly og Fakta, har allerede gjort over halvdelen af deres butikker klar til at tage imod de kontaktløse kreditkort. Der er dog lige nogle ting, der skal være helt på plads, før de er villige til at åbne op for teknologien.

- Som det trådløse kreditkort er designet nu, har vi ikke mulighed for at bede kunden om at betale de gebyrer, der er på udenlandske kreditkort. Det skal vi have afklaret, før vi kan begynde at aktivere terminalerne med NFC-teknologi, siger Rene Munk Nissen, der er IT-direktør hos Coop til tv2.dk.

Hos Nets er man opmærksomme på den problemstilling, som Rene Munk Nissen opstiller. Og det er noget man arbejder på at løse. De kan dog ikke sige noget konkret om, hvornår vi kan forvente, at parterne mødes.

- Lige nu har vi ikke en tidshorisont på, hvornår en løsning vil være klar, men det er noget, som vi er i dialog om med de kunder, der tager ekstra gebyrer, siger Ulrik Marschall.

Dansk Supermarked er også afventende

Hos Dansk Supermarked, som blandt andet ejer Føtex, Bilka og Netto, er man også åbne for den nye teknologi, der blandt andet skal sørge for kortere køer, når du handler.

- Vi har skiftet alle vores betalingsterminaler ud med nogle mindre, der er lynhurtige. Samtidig er de nye terminaler forberedt til NFC-teknologi. Det kræver blot en opdatering, siger Mads Grand, der er pressechef i Dansk Supermarked.

Dansk Super Marked venter ligesom Coop på, at de sidste detaljer falder på plads, før de for alvor begynder at satse på NFC-teknologien.

- Der er en række praktiske forbehold, der skal løses, inden det er noget, som du som kunde vil møde i vores butikker, sige Mads Grand.

Nets kan ikke sige, hvornår vi præcis kan forvente, at de nye kort kommer i brug.